Немає військового квитка з собою: До чого готуватися, якщо зупинять

Адвокат дав пояснення

Відсьогодні усі чоловіки призовного віку повинні носити з собою військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Якщо цього документа з собою не буде — можуть виписати повістку, розповів адвокат Роман Сімутін.

Відповідальність за відсутність військово-облікового документа. Перша ситуація – відповідно до частини 6 статті 22 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» встановлюється обов'язок для всіх громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років мати при собі військово-обліковий документ та пред'являти його на вимогу уповноваженого представника ТЦК або поліцейського.

 

Відсутність з собою або відмова пред'явити військово-обліковий документ буде прямим порушенням вимог частини 6 статті 22 згаданого Закону, що є наслідком притягнення до адмінвідповідальності за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, вчинене в особливий період. А це штраф від 17 000 грн до 25 500 грн, – пояснив адвокат.

Водночас він зауважив, якщо під час спілкування з військовозобов’язаним поліцейський з’ясує, що громадянину вже вручали повістку, але той не з'явився до ТЦК, то він матиме право затримати та доправити таку особу до ТЦК.

Ви повинні пам'ятати – поліцейський може тільки виявити порушення, а рішення щодо винесення постанови та накладення штрафу приймає виключно  очільник ТЦК відповідно до вимог частини 2 статті 235 Кодексу про адмінправопорушення, – зауважив Роман Сімутін.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень