Рибні консерви – це смачний і зручний продукт, а й цінне джерело поживних речовин. Вони містять легкозасвоюваний білок, необхідний для зростання та відновлення тканин, а також жирні кислоти омега-3, важливі для здоров'я серця, мозку та зору.

Вітаміни D, B12, A, а також кальцій, фосфор, селен та інші мікроелементи, що містяться у рибних консервах, допомагають підтримувати загальне здоров'я.

Про це розповіли у GoToShop.

Рибні консерви / фото: Pixabay
Рибні консерви / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови В Україні для простих громадян приготували "різні" тарифи на світло: як платитимемо з червня Нові тарифи на електрику зроблять тролейбуси розкішшю: як зміняться ціни на проїзд
Показати ще

Завдяки процесу консервування риба зберігає свої поживні властивості і може зберігатися тривалий час без холодильника, що робить її чудовим вибором для походів та подорожей.

При виборі рибних консервів варто звертати увагу на кілька факторів:

  1. Перевагу краще віддати рибам з холодних вод, таким як лосось, сардини, скумбрія, тунець, оскільки вони містять менше ртуті.
  2. Консерви у власному соку, оливковій олії чи томатному соусі є гарним вибором, а додавання цукру та штучних інгредієнтів краще уникати.

Рибні консерви / фото: Pixabay
Рибні консерви / фото: Pixabay

Також існує думка про те, що рибні консерви містять багато ртуті, але насправді це не так.

Більшість рибних консервів виготовляють із видів, що містять незначну кількість цієї речовини. Однак, щоб мінімізувати ризики, фахівці рекомендують вживати рибні консерви не частіше 2-3 разів на тиждень, особливо для жінок у період вагітності та годування груддю, а також для дітей.

Рибні консерви є корисним і доступним продуктом, який може збагатити ваш раціон необхідними поживними речовинами. Дотримуючись простих правил вибору та вживаючи їх у помірних кількостях, ви отримаєте максимальну користь без шкоди здоров'ю.

Раніше ми писали про те, що і рибку з'їсти, і заощадити: супермаркети знизили ціни на скумбрію, оселедці та сардини

Крім того, Знай.ua повідомляв, чоловік купив сину восьминога, але потім вони зіткнулися зі справжнім кошмаром: виявилося - не самець