На Рівненщині підняли тарифи на перевезення на міжміських та приміських маршрутах. Наразі вартість проїзду зросла на 30 копійок за один пасажиро-кілометр.

Зміни торкнулися спочатку маршрутів Гощанського, Корецького, Березнівського та частково Здолбунівського напрямів, а з 14 травня решти всіх напрямків.

Оплата проїзду / фото: Львівська міськрада
Оплата проїзду / фото: Львівська міськрада

Ведучий ефіру Українського радіо поговорив із заступником начальника обласного управління інфраструктури, Віталієм Харковцем, щоб розібратися, чому виникла потреба у збільшенні тарифів і які ще подорожчання можна очікувати.

За словами Харковця, зміни тарифів почалися з травня поточного року і застосували спочатку окремі напрямки, а потім охопили інші:

Популярні новини зараз
Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло Не встигли сховати: Україна "відбила" у росії великий корабель, вартістю в 1 мільярд Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

"З травня 2022 року до цього часу діяв тариф – 1,6 грн за один пасажиро-кілометр. Тепер ціна зросла до 1,9 грн."

Автобуси, транспорт / фото: dp.gov.ua
Автобуси, транспорт / фото: dp.gov.ua

Перевізники почали звертатися із пропозицією підвищити тарифи ще з жовтня 2023 року, представивши відповідні розрахунки. Вони вказували на зростання цін на паливно-мастильні матеріали, послуги автостанцій, а також на підвищення мінімальної заробітної плати.

Харковець каже, що вони не єдині у країні, хто домовився з перевізниками про погодження тарифів.

Фінансове навантаження на перевізників сильно зросло порівняно з 2022 роком:

  • послуги автостанцій подорожчали на 60%,
  • заробітна плата на 23%,
  • ціни на пально-мастильні матеріали збільшились на більш ніж 30%.

Водночас суттєво знизився пасажиропотік.

На питання про вплив стану доріг на зміну тарифів, Харковець підтвердив, що маршрути, де дороги перебувають у поганому стані, стають збитковими через необхідність частого ремонту транспортних засобів.

Автобуси, транспорт / фото: Офіційний портал Верховної Ради України
Автобуси, транспорт / фото: Офіційний портал Верховної Ради України

Харковець каже, що пасажиропотік знижується через перевагу багатьма приватного транспорту, що підтверджується зростанням кількості зареєстрованих автотранспортних засобів.

Остаточне рішення про зміну тарифів ухвалюється перевізниками, але після погодження з обласною адміністрацією. Це дозволяє сформувати нижчі тарифи порівняно із середніми країною. Окрім того, планується відкриття нових маршрутів для задоволення потреб громадян.

Раніше ми писали про те, що нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття