Українська правда

Усик — Ф'юрі: Як українець став абсолютним чемпіоном світу

Усик — Ф'юрі: Як українець став абсолютним чемпіоном світу

Чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF, українець Олександр Усик переміг володаря титулу WBC, британця Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу в найпрестижнішому дивізіоні.

Наш сайт провів для вас текстовий онлайн-марафон!

День бою

115:112, 114:113, 114:113! ОЛЕКСАНДР УСИК АБСОЛЮТНИЙ ЧЕМПІОН СВІТУ!

БІЙ ЗАВЕРШЕНО! Останній раунд також був рівний. Усик пропустив кілька потужних джебів, однак Олександр також провів кілька чудових комбінацій і знову змушував Тайсона затискатися в кутку рингу. УСЕ ВИРІШУЮТЬ СУДДІ.

11-раунд: Ще лівий через руку пропускає Ф'юрі, однак британець і влучив кілька разів. Знову рівний бій, можливо долю абсолютного чемпіонства вирішать рефері, які трактуватимуть рівні раунди за власним баченням!

10-раунд: Ф'юрі зміг відновитися і доволі рівний раунд провести. Знову працюють праві аперкоти Тайсона, але Усик трохи влучнішим був. Мінімальна, але перевага за українцем у цьому раунді.

За новою статистикою в Усика на 6 влучних ударів більше за Ф'юрі!

ЧЕМПІОНСЬКІ РАУНДИ!

9-раунд: Ф'ЮРІ В НОКДАУНІ! Яку ж неймовірну комбінацію провів Усик. Тайсон ледь втримався на ногах, впавши на канат.

8-раунд: По носу пропускає Ф'юрі і весь у крові британець! Знову раунд за Усиком, тричі він завдав лівий боковий потужний, ще 4 раунди до кінця, українець може перевернути цей бій.

7-раунд: Вмикається Усик і нарешті лівий джеб досягає своєї цілі. Наприкінці раунду Олександр ще комбінацію провів і загнав британця в кут рингу. Потрібно українцю вигравати усі раунди, що залишилися.

6-раунд: Найважчий раунд Усика і точно піде в скарбничку Ф'юрі. Розсічення над правим роком в українця. Тайсон зловив Олександра класною комбінацією і знову круто по корпусу працює.

5-раунд: Знову неприємний удар по корпусу пропускає українець і видно вже забій над правим оком. Є відчуття, що наразі перевага на боці Ф'юрі в кілька раундів, Усику потрібно активізуватися і набирати раунди.

Транслятор поєдинок продемонстрував статистику ударів: Ф'юрі на 5 ударів більше влучив, завдавши загалом на 60 більше.

4-раунд: Йде Усик вперед, скорочуючи дистанцію, але пропускає правий аперкот. Черговий близький раунд і все буде залежати від думки суддів.

3-раунд: Усик чудовою комбінацією завершив раунд, але Ф'юрі загалом добре тримає дистанцію та дістає Олександра своїми джебами та боковими ударами. Близький бій наразі, але Тайсон трохи ефективніше працює.

2-раунд: Потужно Тайсон по корпусу пробиває, а також ловить Усика на контрвипаді. Олександр гарно розпочав раунд влучною комбінацією, однак британець був кращим і чіткіші удари наніс. 19:19.

1-раунд: Влаштовує шоу Ф'юрі, а Усик намагається притискати суперника в кут рингу. Вдалося українцю зліва класний удар провести. Раунд за Олександром.

Бій розпочався!

Легендарне "Let's get ready to rumble" від Майкла Баффера пролунало!

Звучить гімн Великої Британії!

Лунає гімн України!

Тепер час "Циганського короля", Тайсона Ф'юрі!

Олександр Усик в епатажному козацькому вбранні виходить на ринг!

Репер J.I.D запалює арену перед поєдинком.

Ціла низка зірок дивитиметься поєдинок із залу.

До бою Усик — Ф'юрі залишаються лічені хвилини.

Преліми (бої, що відбуваються до основного поєдинку, - прим.) розпочнуться о 17:00 за київським часом, а андеркард стартує о 19:00.

Андеркард бою Усик — Ф'юрі

  • Джей Опетая (Австралія) — Майріс Брієдіс (Латвія) — перемога Опетаї рішенням суддів у бою за вакантний титул чемпіона світу за версією IBF у важкій вазі.
  • Джо Кордіна (Вельс) — Ентоні Какаче (Північна Ірландія) — перемога Какаче технічним нокаутом у восьмому раунді
  • Френк Санчес (США) — Агіт Кабаєл (Німеччина) — перемога Кабаєла нокаутом у сьомому раунді
  • Мозес Ітаума (Англія) — Ілля Мезенцев (Німеччина) — перемога Ітауми нокаутом у другому раунді.
  • Сергій Ковальов (США/Росія) — Робін Сафар (США/Швеція) — перемога Сафара одноголосним рішенням суддів.
  • Марк Чемберлен (Англія) — Джошуа Вахаб (Гана) — перемога Чемберлена в 1 раунді.
  • Девід Ньїка (Австралія) — Міхаель Зайтц (Німеччина) — перемога Ньїки нокаутом у 4 раунді.
  • Даніель Лапін (Україна) — Октавіо Пудівітр (Португалія) — нокаут у першому раунді в бою за вакантний титул чемпіона за версіє WBA Intercontinental у напівважкій вазі.
  • Айзек Лоу (Англія) — Хассібула Ахмаді (Афганістан) — перемога Лоу рішенням судді.

Джей Опетея здобув перемогу одноголосним рішенням суддів 117:111, 116:112!

Володимир Кличко дав коментар напередодні бою:

"Це абсолютно історичний момент, вперше за 25 років, з 1999 року, бій за титул абсолютного чемпіона. Я не міг зробити цього зі своїм братом, бо ти не битимешся з братом (посміхається, - прим.), він сильніший, старший і вищий, тому я не мав такої можливості. Цей бій історично важливий, тому що країна одного з бійця воює. Україна точно дивитиметься цей бій, не дивлячись на ракети та дрони камікадзе. Сподіваюся в українців буде 48 хвилин, щоб насолодитися боксом".

Олександр Усик тим часом готується до поєдинку. Тейпують руки українському боксеру.

Володимир Кличко став експертом закордонного етеру напередодні головного бою андеркарду між Майрісом Брієдісом та Джеєм Опетаю. Колишній український чемпіон світу не розкрив секретів Усика, однак запевнив, що Олександр знає, що робити.

Неймар, який раніше заявив про підтримку Ф'юрі, прибув на арену.

Рефері зупиняє поєдинок у восьмому раунді! Какаче здобуває титул IBF у напівлегкій вазі.

Тейпування проводять "Циганського королю". Ми все ближче до головної події!

Легендарний Евандер Холіфілд побажав удачі Олександру Усику напередодні бою.

До головного бою сторіччя залишилося всього два поєдинки андеркарду!

Тайсон Ф'юрі вже на арені. Британець підготував переможну сигару, але чи знадобиться вона йому?

А тим часом на арену прибувають світові зірки. Кріштіану Роналду та Ентоні Джошуа вже розташувалися на своїх місцях.

Усик прибув на арену!

Український чемпіон відправляється на арену.

Колишній абсолютний чемпіон світу з боксу Леннокс Льюїс поділився очікуваннями від бою та згадав війну в Україні.

Українець Даніель Лапін нокаутував Октавіо Пудівірта в бою за вакантний титул чемпіона WBA Intercontinental у напівважкій вазі.

Ексфутболіст і головний тренер збірної України з футболу, а нині президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прибув до Саудівської Аравії особисто підтримати Олександра Усика.

Сьогоднішній бій відвідає 5-разовий володар Золотого м'яча, форвард Аль-Насра, Крішітану Роналду. Сидітиме він поруч із колишнім чемпіоном світу, який двічі поступився Усику — Ентоні Джошуа.

Тиждень бою

17 травня

Відбулося зважування та фінальна битва поглядів, під час якої Ф'юрі спробував штурхнути Усика. Український чемпіон виявився набагато легшим за британського.

  • Тайсон Ф'юрі — 118,8 кг;
  • Олександр Усик — 105,9 кг.

Цікаво, що українець додав понад 5 кг порівняно з останнім поєдинком із Даніелем Дюбуа. Тоді вага українського чемпіона становила 100,2 кг. Своєю чергою, Ф'юрі відчутно скинув вагу порівняно з поєдинком проти Френсіса Нганну. Ваги перед боєм з Усиком зафіксували 118,8 кг проти 126 перед боєм з камерунцем.

Через кілька годин стало відомо, що Майкл Баффер помилився, оголошуючи вагу українського боксера. За інформацією журналіста Майкла Бенсона, Усик важив 101,2 кг.

Британські ЗМІ повідомляють, що Тайсон Ф'юрі пожертвує Україні понад 1 мільйон доларів після бою з Усиком.

За інформацією Чемпіона бій Усик — Ф'юрі відвідає легенда світового боксу, ексчемпіон світу Володимир Кличко.

16 травня

Ф'юрі знову вирішив влаштувати шоу та уникав зорового контакту з Усиком під час традиційної битви поглядів.

Легендарний футболіст Златан Ібрагімович розповів, кого підтримує в протистоянні Усик — Ф'юрі.

Журналіст Любомир Луканюк дав несподіваний прогноз на бій Усик — Ф'юрі.

Перша українка на Евересті Ірина Галай поділилася очікуваннями від поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу та висловила занепокоєння в справедливому результаті.

Після відкритого тренування команда Усика поскаржилася на покриття рингу.

15 травня

Українські футболісти Михайло Мудрик та Віталій Миколенко дали коментар з приводу прийдешнього бою та розповіли, хто візьме гору у двобої.

Національний реєстр рекордів України, який очолює легендарний вітчизняний спортивний журналіст та телеведучий Валентин Щербачов, буде уважно стежити за боєм Усик — Тайсон Ф’юрі та навіть готує сюрприз для українського боксера та його промоутера Олександра Красюка.

Усик відреагував на сутичку його команди з батьком Тайсона Ф'юрі.

Тимчасовий чемпіон світу в першій середній вазі Сергій Богачук розповів, чому хоче побачити нокаут у виконанні Усика, як Ф'юрі спробує перемогти українця та чи доведеться Олександру доводити щось у разі перемоги. Прогноз Сергія на бій виявився однозначним.

Лікар сімейної медицини Катерина Толстікова, яка протягом багатьох років як лікар-дієтолог співпрацює з боксерами Олександром Усиком, розповіла Чемпіону про нюанси та результати співпраці з Усиком.

14 травня

Під час прибуття боксерів Олександр Усик подякував уболівальникам та відзначив українських військових.

Ф'юрі заявив, що йому вдалося залізти в голову Усику напередодні бою.

Український боксер розповів, чим пожертвував заради об'єднавчого поєдинку.

Визначився рефері бою. Ним став американець Марк Нельсон, який відпрацював у 988 боях. Однак він не був суддею на боях Усика чи Ф'юрі.

Легендарний Майк Тайсон дав прогноз на бій року.

Олександр Усик прокоментував значну перевагу Тайсона Ф'юрі в габаритах, після чого з'явилася інформація, що британець боксуватиме з найменшою вагою в кар'єрі.

Журналісти змогли потрапити на тренувальний табір українця напередодні бою та показати, як Усик готувався до поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу.

Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі отримають рекордні гонорари за бій. На двох боксери зароблять понад 100 млн доларів.

13 травня

Також Тайсон Ф'юрі відзначив майстерність Усика та заявив, що Олександр кращий за Володимира Кличка.

Джон Ф’юрі вдарив головою одного з членів команди Олександра Усика, а саме Станіслава Степчука, та отримав розсічення. Після інциденту Тайсон жорстко прокоментував поведінку свого батька.

Український боксер висловив своє невдоволення поведінкою Ф'юрі-старшого.

Ф'юрі прибув до Саудівської Аравії більш ніж за два тижні до бою та встиг зробити кілька притаманних собі заяв.

"Що станеться в першому раунді? Побачите, як Кролик тікає. Тікай, Кролику, тікай. І я буду бам-бам-бам, буду тим, хто зробить пиріг з кролятини. Але він може й піти агресивно на мене. Хто знає? Це бокс. Дізнаємося 18 травня", — сказав Ф’юрі.

Український чемпіон зі своєю командою прибув на місце події за 8 днів до бою.

***

Що треба знати про бій

  • Бій відбудеться на арені Кінгдом, яка здатна вмістити 26 тисяч уболівальників;
  • Поєдинок мав відбутися 19 лютого цього року, однак британець відклав поєдинок, посилаючись на травму, яку отримав у тренувальному таборі;
  • Як стало відомо за два тижні до бою, у контракті передбачено реванш, який заплановано на жовтень 2024 року;
  • Також відомо, що IBF позбавить титулу переможця найближчим після бою часом, оскільки 1 червня має відбутися чемпіонський поєдинок за версією організації між обов'язковим претендентом, хорватом Хрговичем і британцем Дюбуа. (За правилами більшості організацій чемпіон раз на 12 місяців має вийти на захист титулу проти обов'язкового претендента, який визначається рейтингом. – ред.). Тож, через перенесення бою, боксери не зможуть вийти на захист у червні;
  • Для українця це буде 4-й захист чемпіонських поясів, які він виборов у бою проти іншого британця Ентоні Джошуа у 2021 році. Спочатку український боксер переміг у реванші Джошуа, після чого нокаутував Деніеля Дюбуа;
  • Для британця, який здобув пояс WBC, цей захист стане 5-м;
  • Цікаво, що саме титулу WBC не вистачало Ф'юрі для звання "абсолюта", після перемоги над Володимиром Кличком у 2015-му;
  • Загалом в історії було лише 11 абсолютних чемпіонів світу, які володіли усіма 4 найпрестижнішими поясами.
Олександр Усик Тайсон Ф'юрі Усик - Ф'юрі