$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +23 Київ

Сапронов: 27 лютого 2022 року мені зателефонував колишній російський міністр, я йому говорю: "Я на даху в бронежилеті. Ваші йдуть". Він пише: "Вибачте мені. Мені соромно, тому що ми росіяни" G

Сапронов: 27 лютого 2022 року мені зателефонував колишній російський міністр, я йому говорю: "Я на даху в бронежилеті. Ваші йдуть". Він пише: "Вибачте мені. Мені соромно, тому що ми росіяни" Сапронов про ситуацію в Харкові на початку війни: Я "Сайгу" взяв, набої, рацію, бінокль. "Що робитимемо, шефе?" Я кажу: "Відстрілюватися, бл...дь"
Фото: Sapronov Yuri / Facebook

Харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов розповів в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман, що в перші дні повномасштабної війни з усіх родичів і знайомих у Росії, з якими він поговорив, лише один попросив вибачення за напад на Україну.

Сапронов зазначив, зокрема, що в нього у РФ багато родичів по батьківській і материнській лінії. У перші кілька днів війни йому зателефонували брати та сестри, але "були всі послані", і тепер Сапронов вважає, що їх більше немає.

"Зателефонували першого тижня великі дядьки, нинішні депутати Думи, колишні міністри. Розмова теж закінчилася на другій хвилині", – сказав бізнесмен.

Він зазначив, що був один виняток. Йому зателефонували 27 лютого, коли до Харкова прорвалися російські ДРГ.

"Це був прорив ДРГ з Олексіївки по Дерев'янка в район 134-ї школи... Я "Сайгу" взяв, набої, рацію, бінокль. Дивлюся: три "Тигри". По рації кажу: "Пацани, якщо правий поворот, це до нас. 270 метрів до цілі". У двох "Сайга", у мене "Сайга". "Що робитимемо, шефе?" Я кажу: "Відстрілюватися, бл…дь". І в цей час дзвінок. Колишній міністр російський: "Юрію Анатолійовичу, ви де? Я кажу: "На даху в бронежилеті". Він каже: "А що таке?" – "А ось ваші підори йдуть". Він каже: "Ви мені вибачте". Я розумію, що, блін, мені б це все записати... Я говорю: "Алло, алло, я вас не чую!" І він мені починає писати. У мене є цей скріншот. Приблизно так: "Юрію Анатолійовичу, вибачте мені й моїй сім’ї. Мені соромно, тому що ми росіяни". Одна людина. Одна", – наголосив Сапронов.

На запитання Бацман, чи відповідають зараз дії тієї людини її словам, Сапронов відповів, що "він на роботі".

"Стежу, але я не пишу і не дзвоню. Але я вдячний за ці слова. Це не означає, що є "добрі росіяни". Немає їх. І ми ганятимемо їх по всьому світу. І діти наші, і онуки", – додав він.

Відео: Алеся Бацман / YouTube