Через прохолодну погоду в Україн змінилися ціна на садову суницю. Аналітики розповіли, за скільки сьогодні можна придбати цю ягоду.

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Цієї весни українцям доведеться трохи глибше сягнути в кишені, щоб поласувати полуницею. Ціни на цю ягоду за останній тиждень різко підскочили на 37%.

За даними аналітиків EastFruit, причиною подорожчання стало значне скорочення поставок полуниці на ринок. Це, в свою чергу, пов'язано з несприятливими погодними умовами в основних регіонах вирощування ягоди.

Сьогодні українські садівники готові відпускати полуницю за ціною 50-80 грн/кг ($1,26-2,02/кг). Це значно вище, ніж наприкінці минулого тижня, коли ціна становила 36,8 грн/кг ($0,92/кг).

Популярні новини зараз
Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" Тариф на світло можуть залишити на рівні 2,64 грн, але не для всіх: кому пощастить Купити квартиру зараз чи зачекати: поради експертів З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Незважаючи на те, що сезон полуниці з відкритого ґрунту в південних та західних областях України вже розпочався, пропозиція ягоди на ринку залишається дуже низькою. Це призвело до ажіотажу та різкого зростання цін.

Плантація суниці садової, фото з вільних джерел
Плантація суниці садової, фото з вільних джерел

Скільки коштуватиме полуниця у вашому регіоні

Ціни на полуницю можуть відрізнятися залежно від регіону, сорту ягоди та місця продажу. Наприклад, на ринках ціна може бути трохи вищою, ніж у супермаркетах.

Чи очікується подальше зростання цін

Експерти прогнозують, що ціни на полуницю можуть залишатися високими до кінця сезону. Це пов'язано з тим, що обсяги поставок ягоди на ринок навряд чи значно збільшаться найближчим часом.

Суниця, фото з вільних джерел
Суниця, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що в Україні продають черешню по 1600 грн за кіло.

Як повідомляли раніше, на українців чекає подорожчання овочів і фруктів.

Як писав "Знай" раніше, змінилась ціна улюблені сезонні ягоди.