В ISW зазначили, що російські окупанти хочуть захопити місто Вовчанськ у Чугуївському районі Харківської області. Це місто може бути однією з тактичних цілей першої фази наступальних операцій, що залишилися на півночі Харківської області. Захоплення цього міста забезпечило б російським окупантам плацдарм, близький до російського тилу, для підготовки та початку другої фази наступальної російської операції.

Водночас, військовий експерт, майор Збройних сил України та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман повідомив про загрозу, що нависла над Сумщиною та Харківщиною. Зібране Російською Федерацією 70-тисячне військо викликає серйозне занепокоєння, однак, на думку експерта, основною метою такого масового скупчення є не лише створення напруги, але й спроба розтягнути українську лінію оборони.

Згідно з Гетьманом, ймовірність того, що Росія зосередила таку велику кількість військ лише для відволікання уваги, є низькою. Важко уявити, що таке значне скупчення живої сили та техніки використовується виключно для відволікання українських сил. «Це для противника велика кількість живої сили та техніки, яку навряд чи кинуть просто для того, щоб створювати напруження та змушувати нас підтягувати резерви», — зазначив Гетьман.

Основна мета Російської Федерації полягає в тому, щоб розтягнути лінію фронту на 1,5 тисячі кілометрів. Такий хід дозволить росіянам використати свою чисельну перевагу та змусить українські сили розосереджуватися. «Наша розтягнута лінія оборони буде слабшою, ніж сконцентрована. Росіяни можуть це робити, тому що мають чисельну перевагу. Розосереджуючи свої війська, противник змушує і нас розосереджувати свої», — пояснив Гетьман.