Українцям доступна нова грошова допомога, заявки на яку приймаються до 20 травня. Виплати надаються особам, які мешкають в орендованому житлі. Про це йдеться у telegram-каналі "ВПО Рівне".

Внутрішньо переміщені громадяни, які мешкають у місті Рівне, можуть подати заявку на нову фінансову допомогу. Програму підтримки здійснює благодійний фонд "Рокада" за підтримки УВБК ООН.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Матеріальна допомога надається для оплати орендованого житла, особам, які не можуть або не бажають повертатися до місць постійного місця проживання.

Подати заявку можуть люди, які опинилися в одній із таких ситуацій:

Популярні новини зараз
Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Дикі кури взяли у заручники все село – місцеві жителі не знають, що робити З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще
  • проживають у місцях тимчасового проживання та здатні оплачувати приватну оренду житла наприкінці періоду підтримки оренди;
  • проживають у МТП, які перебувають під загрозою виселення та відповідають критеріям уразливості УВКБ ООН;
  • живуть у приватному будинку, але перебувають під загрозою виселення та мають варіанти, крім повернення в МТП;
  • новоприбулі ВПО, які не бажають жити в МТП та відповідають критеріям уразливості програми підтримки від ООН.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Як отримати допомогу?

Прийом документів на фінансову допомогу проводиться за адресою: м. Рівне, вул. Стельмаха, 11, благодійний фонд "Рокада". Претенденти мають встигнути оформити заяву до 20 травня 2024 року. Проконсультуватися з питань отримання виплат можна з 9.00 до 18.00 за номерами: 0672875798, 0671350425.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чотири виплати майже по 11 000 грн: українці отримають відчутну підтримку.

Також наш портал інформував, померти з голоду не дадуть: яку допомогу можуть отримати безробітні українці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нові документи, довідки нотаріуса та гроші на проїзд: як в Україні отримати компенсацію.