Своєчасний техогляд автомобіля – це насамперед безпека учасників дорожнього руху. У разі нехтування цією процедурою передбачено штрафні санкції для водіїв. Про це йдеться у матеріалі "РБК-Україна".

Водій, який керує транспортним засобом, який не пройшов своєчасно техогляд, може отримати штраф у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі йдеться про суму 3400 гривень. Проте за повторного порушення сума штрафу збільшується в рази - до 17 000 гривень.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Водночас для посадових осіб передбачено суворіше покарання за прострочення талона ОТК – штраф до 34 000 гривень.

Також водіям нагадують, що їзда автомобілем, який має серйозні несправності, може призвести до накладення штрафу у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Популярні новини зараз
"Швидко, без додаткових візитів до ТЦК": на порталі "Дія" незабаром з'явиться корисна послуга Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування
Показати ще

Поліція, атво, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, атво, штраф, скріншот: YouTube

Штрафи – не єдине, що загрожує порушникам. Наприклад, водія можуть позбавити права керувати автомобілем на 3-6 років. Також може застосовуватися арешт терміном від 5 до 10 діб.

Варто зазначити, що до додаткових штрафних санкцій може призвести їзда автомобілем із простроченими документами, наприклад, страховим полісом або технічним паспортом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо оштрафували на рівному місці: водіям розповіли, як повернути гроші.

Також наш портал інформував, дуже небезпечні "ігри": що буде з водієм, який не зупиниться на вимогу поліції.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, реально дорого: копи озвучили суму штрафу за використання телефону в дорозі.