Українцям стане складніше дозволити собі популярні молочні продукти. Про нове подорожчання свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Молочні продукти, які завжди мають попит у супермаркетах, стають менш доступними для гаманців українців. У другій половині травня фіксується зростання цін на молоко, твердий сир та кефір.

Молочка, скриншот: YouTube
Молочка, скриншот: YouTube

Ціни на молоко

Продукт торгової марки "Простонаше" жирністю 1% подорожчав із 43,48 до 43,74 гривні за 900 мл. Більше суттєве зростання цін фіксується на молоко "Яготинське" жирністю 2,6%. Середній цінник на продукт збільшився із 41,74 до 44,88 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Українці будуть без світла 20 годин на добу: коли почнеться такий сценарій За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови Тариф на світло можуть залишити на рівні 2,64 грн, але не для всіх: кому пощастить Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу
Показати ще

Ціни на сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% незначно зменшився в ціні й коштуватиме українцям в середньому 442,03 гривні за один кілограм. Водночас твердий сир "Комо" традиційний 50% подорожчав із 422,29 до 430,92 гривні за кілограм.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Ціни на кефір

Кефір "Селянський" 2,5% також трохи подорожчав. За 950 мл продукту в середньому доведеться заплатити 46,74 гривні, що приблизно на 60 копійок дорожче, ніж на місяць раніше.

Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кефір. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, кіло лише по 160 грн: супермаркети несподівано оновили ціни на свинину та сало.

Також наш портал інформував, в Україні перерахували ціни на макарони та деякі крупи: за що заплатимо більше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркет покинете з порожнім гаманцем: нові ціни на печериці, зелену цибулю та болгарський перець.