F-16 вже за лічені тижні будуть в Україні і це стане фінальним контрударом для ворога, особливо на Півдні.

“Хоча від кількості багато залежатиме, наскільки ефективно їх можна буде застосовувати. 10-20 літаків ці питання принципово не розв’яжуть, покращать потенціал, але не розв’яжуть. Тому ілюзій щодо цього мати теж не варто. Необхідно у комплексі зміцнювати потенціал Сил оборони України. Тут важливими є ті постачання озброєнь у дуже широкому спектрі з боку наших союзників з тими пріоритетами, які Міністерство оборони України надає, а також масштабування. Вже дуже багато питань розв’язано щодо виробництва нашим військово-промисловим комплексом дуже необхідних нам засобів і артилерії, і бронетехніки, і дронів тощо. Все питання у тому, що потрібен час для розширення випуску та вдосконалення якості цього озброєння”, — сказав експерт Ігор Романенко.

Романенко наголошує, що хоча українські військові утримують плацдарми на лівому березі Дніпра на Херсонщині вже багато місяців, забезпечувати їх непросто. Це вдається завдяки активності безпілотної авіації та ефективній контрбатарейній боротьбі з правого берега.

“Дуже серйозною перешкодою для забезпечення дій Сил оборони України є річка Дніпро, через яку треба здійснювати все логістичне забезпечення процесу: постачання озброєння, військовослужбовців, евакуацію поранених тощо. Здійснювати це через таку природну перешкоду дуже складно. Але, попри все це, попри те, що противник почав зосереджувати саме на цьому напрямку свої сили, вдається зараз стримувати цей напрямок, завдавати ударів”, — коментує він.