Світ не бачив такого боргу з часів Наполеона, - прогноз Всесвітнього економічного форуму

Темпи зростання економік відкотилися у 70-ті 

Президент Всесвітнього економічного форуму Берге Бренде вважає, що на світ чекає десятиліття із низькими темпами зростання. Так станеться якщо не вжити правильних економічних кроків.  

 Рівень глобального економічного зростання цього року оцінюють у приблизно 3,2%. Бренде додав, що це не поганий результат, але у попередні роки світ звик все ж до кращого. В останні десятиліття рівень економічного зростання становив 4%.

Експерт зазначає, що в окремих країнах теми економіки можуть скотитися  до рівнів, які фіксували у 1970-их роках. 

На думку очільника Всесвітнього економічного форуму - економічні війни це не вихід, країни мають співпрацювати. Це допоможе уникнути періоду сповільнення економіки.

Ще один ризик для світу – глобальний борг, що наближається до 100% світового ВВП.  

Такого боргу не бачили з часів наполеонівських воєн. За його словами, урядам  необхідно зрозуміти, як зменшити обсяг боргу і вжити правильних фіскальних заходів, не спровокувавши рецесію.

Джерело: 24 канал 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень