Минулорічне підвищення вартості електроенергії для будинків було недорозумінням. Енергетики вважали, що через ворожі обстріли вони зазнали великих збитків і тому підняли ціни з 1,44 грн до 2,64 грн за кіловат.

Та у той же час, 10 найбільших енергетичних компаній заробили практично 750 мільярдів гривень у 2023 році. Половина з них - державні, а ще 4 - належать групі Ріната Ахметова.

Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay
Тарифи на електроенергію, енергетика / фото: Pixabay

Голова "Укренерго" сказав, що їхня компанія заробила 83 мільярди гривень у 2023 році. Хоча їх прибуток був менший, ніж минулого року, - всього близько 400 мільйонів, - але все одно досить непогано. Він також сказав, що їхня компанія не просто сплатила 2,4 мільярди гривень податків та дивідендів, але ще й значно збільшила вартість своїх активів.

Здається, енергетики мали достатньо грошей від оплати рахунків людей та допомоги з боку Заходу. Але, на жаль, ворог відновив атаки на електромережу України.

Популярні новини зараз
Велике переселення після війни: які міста українці обиратимуть для життя Дикі кури взяли у заручники все село – місцеві жителі не знають, що робити Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще

Енергетики. Фото: скрін youtube
Енергетики. Фото: скрін youtube

Багато, хто питає, а що робити далі? Голова Держенергонагляду говорить, що, можливо, доведеться ще більше підвищувати тарифи на електроенергію. Перше підвищення може статися навіть в цьому році.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що дозволять платити менше за електрику вже у травні: хто отримає поблажки

Вам буде цікаво дізнатися Україна готується до масових блекаутів і б'є рекорди з продажу зарядних станцій

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"