Вчені з Манчестерського університету дослідили, які хімічні процеси відбуваються в організмі людей з різними захворюваннями. Вони змогли ідентифікувати типи хімічних речовин, що утворюються в тілі хворої людини, залежно від конкретної хвороби, і викликають ті чи інші запахи.

Хвороба Паркінсона

Хвороба Паркінсона має мускусний запах. Він може бути досить їдким через накопичення бактерій і грибків у шкірному салі — жирній речовині, що виділяється шкірою. При цій хворобі вироблення шкірного сала збільшується.

Хвороба Альцгеймера

Запах цієї хвороби м’якший і нагадує аромат житнього хліба. Шкіра хворого пахне дріжджами, і запах може посилюватися у міру прогресування захворювання.

Популярні новини зараз
Українці будуть без світла 20 годин на добу: коли почнеться такий сценарій Тариф на електроенергію хотіли підвищити на 50%: якою буде ціна За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Неприємні запахи. Фото з відкритих джерел

Туберкульоз

Туберкульоз має запах, схожий на несвіже пиво. Цей запах присутній у диханні і змінюється з розвитком захворювання. Шкіра хворого може пахнути мокрим коричневим картоном.

Цукровий діабет

Цукровий діабет має солодкий запах із нотами цитрусових та ананасу. Запах може змінюватися протягом дня, відображаючи коливання рівня глюкози в крові та те, наскільки добре контролюється діабет. Також може відчуватися запах ацетону.

Рак

Запах ракових захворювань часто схожий на запах дріжджів або грибів. Різні види раку мають власний запах, який може змінюватися в процесі лікування або під час ремісії.

Ниркова недостатність

При нирковій недостатності, коли функція нирок знижується до 15% від норми, організм не може повністю очищати кров від продуктів життєдіяльності. Це призводить до появи характерного аміачного запаху, який може бути відчутним щодня. У такому випадку важливо негайно звернутися до лікаря.

Цироз печінки

Проблеми з печінкою можуть викликати специфічний запах часнику або тухлих яєць, який може виділятися через рот або потові залози, наприклад, у пахвах. Цей аромат свідчить про накопичення токсинів у крові. Тривале порушення функції печінки може призвести до розвитку цирозу, який згодом може перетворитися на печінкову недостатність або навіть рак.

Нагадаємо, Вони повільно нас вбивають: медики назвали вкрай шкідливі продукти

Раніше ми розповідали: Чистих трусів недостатньо? Жінки зізналися, що у квартирі бойфренда змушує їх залишитися