Близько 98% українців користуються послугами "Нафтогазу". Фахівці компанії нагадали споживачам про важливу процедуру, яку не можна ігнорувати.

Щоб отримувати правильні платіжки і платити тільки за фактично спожитий обсяг газу, необхідно не забути про просту, але вкрай важливу процедуру - передачу показників лічильника. При цьому знімати показники слід правильно, а передавати у встановлений період.

Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Квитанція "Нафтогазу", скріншот: Facebook

Компанія "Нафтогаз" дає споживачам трохи більше тижня, щоб передати дані про споживання – з 28 числа до 5 числа наступного місяця.

Якщо показники не передаються у цей період, то оператор ГРМ рахує обсяг споживання за середнім значенням за попередні місяці та передає до "Нафтогазу". У результаті постачальник може надіслати рахунок із вищою сумою.

Популярні новини зараз
Велике переселення після війни: які міста українці обиратимуть для життя За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб Дикі кури взяли у заручники все село – місцеві жителі не знають, що робити
Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Крім того, споживачам нагадують, що оплачувати платіжки за блакитне паливо також потрібно вчасно:

  • за доставку газу потрібно платити оператору ГРМ – до 20 числа щомісяця;
  • за спожите паливо постачальнику – до 25 числа щомісяця.

Несвоєчасна оплата послуг та передача показників лічильника можуть призвести до плутанини у платіжках. В результаті споживачеві доведеться витратити свій час і сили, щоб привести все до ладу та уникнути небажаної переплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки за газ: хто зі споживачів має право на знижку та як її отримати.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" розповів про найбільших боржників за газ: українці ще добре тримаються.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.