«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Усик втратить пояс чемпіона світу після бою з Ф'юрі. Стала відома причина

Олександр став абсолютом, але титул IBF втратить через 2 тижні.

Увечері 18 травня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбулося велике шоу боксу.

 

Український боксер Олександр Усик (21–0, 14 КО) за очками переміг британця Тайсона Ф'юрі (34–0–1, 24 КО).

У 9-му раунді Олександр Усик відправив суперника до нокдауну, але канати, суддя та гонг врятували Тайсона від нокауту. Суддівські записки: Усик 115–112, Ф'юрі 114–113, Усик 114–113.

 

Завдяки цій перемозі Усик став володарем чемпіонських поясів у важкій вазі за версіями WBO, WBA, WBC та IBF. Ці чотири титули опинилися в руках одного бійця вперше за майже 25 років, коли ними володів Леннокс Льюїс.

 

Однак абсолютом Олександр буде недовго. Як повідомляє журналіст Ден Рафаель, титул IBF Усик втратить менш ніж через два тижні.

 

Справа в тому, що, на думку федерації, обов'язковий захист титулу IBF у надважкій вазі проти Філіпа Хрговича (17–0, 14 KO) прострочено. З хорватом мав битися саме Усик. 1 червня Хргович битиметься з Даніелем Дюбуа за пояс IBF.

 

Промоутер Усика Олександр Красюк ще до старту поєдинку з Ф'юрі прокоментував можливе позбавлення чемпіона поясу IBF:

– Яка ситуація із IBF? Хто б не виграв – федерація забере пояс?

 

– Ми не отримували фінального рішення від IBF. По-нормальному має бути так: після бою, коли буде відомий переможець, IBF має зобов'язати провести поєдинок із обов'язковим претендентом.

Якщо чемпіон відмовиться проводити захист – тоді його позбавлять пояса та оголосять про бій за титул. Так відбувається по-нормальному. Але ми маємо почекати та подивитися, як усе складеться цього разу, – сказав Красюк.

Джерело

Все буде Україна