У світі військових інновацій відбуваються захоплюючі зміни, які можуть істотно вплинути на майбутнє бойових операцій.

Наразі розглядається можливість доручити ВПС США та Пентагону створити спеціальну робочу групу для пошуку шляхів впровадження революційної концепції електричних літальних апаратів вертикального зльоту та посадки, відомих як "літаючі автомобілі". Про це повідомляє Defense News.

Перша літаюча машина злетіла в небо / фото: скріншот Youtube
Перша літаюча машина злетіла в небо / фото: скріншот Youtube

Ця ініціатива є частиною програми Agility Prime, яка поєднує зусилля інноваційного підрозділу ВПС AFWERX та промислових партнерів з розробки та демонстрації технологій електричних VTOL-літачів.

ВВС буде шість місяців на створення робочої групи з переходу на Agility Prime, яка працюватиме до кінця вересня 2027 року.

Популярні новини зараз
Велике переселення після війни: які міста українці обиратимуть для життя З 11 червня змінюються правила виїзду закордон: що чекає на українців Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Завданням цієї групи буде виявлення програм або сфер діяльності в армії США, де можна буде застосувати передові технології Agility Prime, включаючи електричні автомобілі. Крім того, вона розробить та реалізує стратегію передачі досвіду Agility Prime іншим виконавчим офісам військових програм.

Літаючий автомобіль. Фото: скрін youtube
Літаючий автомобіль. Фото: скрін youtube

Починаючи з 2020 року, ВПС США вже уклали контракти з більш ніж десятком компаній на створення згаданих автомобілів, що "літають". У відомстві бачать потенціал у використанні подібної технології для бойових рятувальних операцій, оскільки електричні літаки можуть працювати набагато тихіше, ніж звичайні гелікоптери, що працюють на паливі.

Однак про передачу подібної техніки ЗСУ можна навіть не думати.

Нагадаємо, сира курка, хліб із пліснявою та й незрозумілі котлети: екс-військовослужбовець поскаржився на харчування в армії

Як повідомляв "Знай.ua", додаткова винагорода для військовослужбовців: за яких умов виплатять 1 мільйон гривень

Знай.ua писав, російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську