Останній тиждень Україною прокотилися відключення електроенергії. Це несподівано для багатьох, але справді було питанням часу. Останні тижні були складними через обстріли, але ми не завжди розуміли, наскільки серйозна ситуація.

Втратили багато потужностей, що генерують, особливо ті, що могли б швидко підлаштуватися під зміни. Енергетики працювали цілодобово, щоб люди не відчули ці проблеми, і їм це часто вдавалося.

фото Getty Images
енергетика, АЕС // фото Getty Images

Але зараз ситуація інша. Дефіцит електрики все ще тут, а попит зростає через холод. Україна втратила ще більше потужностей через обстріли. Це означає, що перед українцями складний час, особливо взимку.

Все можливе робиться, щоб змінити ситуацію. Генеруючі компанії, великі споживачі енергії – усі працюють, щоб зменшити залежність від зовнішніх факторів.

Популярні новини зараз
Українці будуть без світла 20 годин на добу: коли почнеться такий сценарій Тариф на електроенергію хотіли підвищити на 50%: якою буде ціна Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше Тариф на світло можуть залишити на рівні 2,64 грн, але не для всіх: кому пощастить
Показати ще

Ось деякі коментарі людей:

Але важливо зрозуміти, що перекладати весь дефіцит на бізнес несправедливо. Тому люди повинні прийняти відповідальність за енергоефективність та обмежити споживання.

Ми пройдемо цей складний час разом. Нові схеми та рішення з'являться, і ми відновимося. Перемога буде нашою, якщо ми працюватимемо разом і розумітимемо свою відповідальність.

Також наш портал інформував, тарифи на світло готові до "стрибка": українців попередили про неприємні суми у платіжках

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що чи можливий повний блекаут в Україні: гендиректор YASNO зробив важливу заяву

Вам буде цікаво дізнатися обстрілі та тарифи: як Україна житиме без повноцінної енергетики