Офіційно: президент і міністр закордонних справ Ірану загинули в авіакатастрофі

20 травня 2024, 07:19оновлено 20 травня, 08:07
1786
Пасажирами гелікоптера, крім Раїсі, були міністр закордонних справ, губернатор іранської провінції Східний Азербайджан і аятола провінції Тебріз.
Ібрагім Раїсі, аварія вертольота
Ібрагім Раїсі загинув внаслідок аварії гелікоптера / Колаж: Главред, фото: Tasnimnews, Вікіпідія

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув разом з усіма, хто був на борту гелікоптера, що зазнав аварії 19 травня. Віце-президент Ірану Мохсен Мансурі підтвердив цю інформацію.

Мансурі також заявив, що внаслідок аварії ніхто не вижив.

Як пише видання Mehr, пасажирами вертольота, крім Раїсі, були: міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіян, губернатор іранської провінції Східний Азербайджан Малік Рахметі та аятола провінції Тебріз Алі Хашим.

відео дня

Tasnimnews повідомляє, що тривають спроби впізнати тіла всіх жертв аварії гелікоптера з президентом Ірану.

"На жаль, у жодного з пасажирів цього вертольота не виявлено життєвих показників, а ознаки вказують на те, що всі вони загинули", - ідеться в повідомленні.

Фото з місця аварії вертольота Раїсі
Фото з місця аварії гелікоптера Раїсі / Tasnimnews

За годину іранський уряд виступить із заявою, повідомила ISNA.

Відповідно до іранської Конституції, тепер повноваження президента переходять до першого заступника. З 2021 року цю посаду обіймає Мохаммад Мохбер. Як пише ISNA, в Ірані скликане екстрене засідання уряду.

Що сталося з гелікоптером Раїсі

19 травня, вертоліт, на борту якого, ймовірно, перебував іранський президент Раїсі, здійснив жорстку посадку в іранській провінції Східний Азербайджан.

Інцидент стався поблизу міста Джольфа - за 600 кілометрів на північний захід від Тегерана на кордоні з Азербайджаном. У цьому вертольоті Раїсі летів з Азербайджану.

Вранці 20 травня стало відомо, що турецький безпілотник, імовірно, виявив у горах поблизу кордонів Ірану з Азербайджаном і Туреччиною місце падіння гелікоптера іранського президента.

Рятувальники побачили вертоліт з відстані близько 2 кілометрів. На той час з моменту зникнення гелікоптера минуло 12 годин.

За даними ЗМІ, на місці аварії "жодних ознак життя" не виявили.

Хто такий Ібрагім Раїсі?

Ібрагім Раїсі - іранський політичний, духовний, релігійний і державний діяч. Президент Ірану з 3 серпня 2021 року, пише Вікіпедія.

Представник ультраконсервативного політичного крила. Виступає проти Заходу, має авторитет у Корпусі вартових ісламської революції.

З 2019 року внесений до санкційних списків США та Євросоюзу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти