З 10 по 16 травня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 301 захід контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 333 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 103 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 78 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 356 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 303 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 72 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Вінницька та Кіровоградська області.

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму 822 тис. 873 грн., за незаконну рубку, невстановленими особами, дерев різних порід та діаметрів у захисній лісовій смузі вздовж автомобільної дороги місцевого значення Лисогірка-Почапинці за межами с. Почапинці Жмеринської міської ТГ. Матеріали направлено до ГУНП у Вінницькій області.

Інспекцією Придніпровського округу пред’явлено претензію, громадянину, на суму 620 тис. 531 грн. за незаконний вилов водних біоресурсів в акваторії Цибульницької затоки Кременчуцького водосховища р. Дніпро, яка перебуває в межах об’єкту природно-заповідного фонду - регіонального ландшафтного парку «Світловодський».

Популярні новини зараз
Велике переселення після війни: які міста українці обиратимуть для життя Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще