В Україні з 1 травня почали призначати субсидії на літній період. Для тих, хто її раніше вже отримував, її нарахують автоматично. Тим же, хто подає документи вперше або належить до окремих категорій, наприклад, ВПО або орендарів, документи потрібно подавати до Пенсійного фонду.

Онлайн це можна зробити кількома способами. Серед них: веб-портал "Дія", веб-портал Пенсійного фонду та окремий додаток ПФУ.

Для подання документів онлайн деякі з них потрібно мати у відсканованому вигляді, наприклад, довідку про облік внутрішньо переміщених осіб.

Здебільшого механізм схожий — потрібно авторизуватися на веб-порталах через кваліфікований електронний підпис чи банк. Потім вибрати відповідний розділ "Подання заяви на отримання субсидії" і заповнити дані у вікнах, що випадають.

Популярні новини зараз
Тариф на електроенергію хотіли підвищити на 50%: якою буде ціна На тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови У "Нафтогазі" зробили заяву щодо тарифів за доставку блакитного палива: хто заплатить більше
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Там потрібно внести дані про адресу домогосподарства, його особливості, надавачів комунальних послуг, а також про заявника, його сім'ю, які проживають у домогосподарстві та їхніх найближчих родичів. Якщо хтось із зареєстрованих не проживає на адресу, документи, що підтверджують непроживання, також додаються.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Можна спробувати подати спрощену форму заяви – тоді більшість даних береться з реєстрів Пенсійним фондом безпосередньо. Такий спосіб подачі простіше займає менше часу, проте всі дані мають бути у реєстрах.

Нагадаємо, оновлення субсидії до 1 липня: хто має звернутися за продовженням.

Раніше повідомлялося, додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють збільшення у червні.

Також, це унікальна можливість: українцям дозволили порахувати майбутню пенсію, як це зробити.