У травні знову ввели графіки відключення електроенергії. Також очікується, що тарифи на світло підвищаться з 1 червня. Про це розповів народний депутат Сергій Нагорняк в інтерв’ю "Телеграфу".

Багато українців питають, чому світло відключають тільки зараз, якщо великі обстріли енергетичних об'єктів були більше місяця тому. Нагорняк пояснює, що через прохолодну погоду у травні люди почали більше використовувати електроприлади для опалення, що збільшило споживання електроенергії на 1000 мВт.

Тарифи на електроенергію / фото: Pinterest
Тарифи на електроенергію / фото: Pinterest

До того ж, атомні електростанції знизили виробництво на 500 мВт через необхідність проведення ремонтів. Він зазначив, що ситуація може покращитись найближчими днями, але вечірні піки залишаться проблемними.

Імпорт електрики не покриває нестачу, і є велика потреба у відновленні власної генерації. Зараз ведуться переговори з західними фінансовими установами про кредити для цього, але це займе час.

Популярні новини зараз
До 16 червня українські жінки мають стати на військовий облік За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови З 11 червня змінюються правила виїзду закордон: що чекає на українців Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

Енергетики. Фото: скрін youtube
Енергетики. Фото: скрін youtube

Також у Кабміні активно обговорюється підвищення тарифів на електроенергію для населення. Нагорняк прогнозував, що вартість електрики цього року може зрости вдвічі. Очікується, що тарифи зростуть до 4,5-5 грн/кВт для побутових споживачів з 1 червня.

Отримані кошти підуть на розвиток генерації, а не обслуговуючим компаніям. Енергоатом і Укргідроенерго щорічно дотують населення на значні суми, і підвищені тарифи допоможуть відновлювати потужності та будувати нові енергоблоки. Власна генерація зараз дуже важлива для України.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Вам буде цікаво дізнатися "Так, це буде дуже боляче": як пропонують вирішити проблему тарифів на світло