У той час, коли деякі на Заході намагаються полегшити процес розпаду Російської імперії, Путін та його прибічники регулярно підкреслюють свій панічний страх повторити долю СРСР. Це постійно відстежується в їх висловлюваннях та видно у їхніх діях.

Цю інформацію оприлюднив експерт Михайло Бессараб.

Мета українських політиків, експертів та активістів полягає в тому, щоб показати світові, що Російська імперія не лише не повинна, але й не може продовжувати своє існування.

«Російська імперія повинна припинити своє існування через те, що корінні народи, насильно підпорядковані на її території, зазнають подвійного пригнічення: з боку Москви та світової спільноти. Міжнародне співтовариство не визнає їх права на свободу, так само, як це було визнано для десятків колишніх колоній у другій половині ХХ століття. Ці народи заслуговують на рівні права і підтримку у цьому процесі з боку міжнародної спільноти.», — пояснює експерт.

Майбутнє Російської імперії опиняється під сумнівом, оскільки її вихід з поточної війни в цілковитому стані неодмінно призведе до затвердження внутрішнього репресивного режиму та збільшення агресивності на міжнародній арені.

Майбутнє РФ під загрозою через її схильність повторити долю свого попередника — Радянського Союзу, який несподівано розпався, незважаючи на значні ресурси. Глобалізація також працює проти імперії, залежної від зовнішнього світу, та на користь її підданих народів. На відміну від Радянського Союзу, сучасна Росія не може бути ізольована від решти світу та мінімізувати контакти з ним.