Із 18 травня починає діяти новий закон про мобілізацію. Це означає, що всі віком від 18 до 60 років мають 60 днів до 16 липня, щоб оновити свої контактні дані, такі як номер телефону, адреса проживання та e-mail.

Під час поновлення не потрібно йти на медичний огляд. Оновлення можна зробити онлайн за допомогою програми "Резерв+", яка буде доступна для завантаження з 18 травня в App Store та Google Play Market.

Резерв, скріншот з www.mil.gov.ua
Резерв, скріншот з www.mil.gov.ua

Додаток дозволяє оперативно оновити дані та отримати доступ до реєстру "Оберіг". Ви також можете оновити дані у ТЦК або ЦНАП з 18 червня у додатку з'явиться QR-код, який дозволить відповідним посадовцям миттєво перевірити ваш статус.

Користувач соціальної мережі (Vladyslav Greziev) розповів, як розпізнати статус ваших даних.

Популярні новини зараз
Українці будуть без світла 20 годин на добу: коли почнеться такий сценарій Велике переселення після війни: які міста українці обиратимуть для життя За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови З інших беруть пару тисяч: кому з українців задарма встановлять двозонні електролічильники
Показати ще
  • На обліку – у вас все гаразд.
  • Уточнюється – ви не на обліку у ТЦК.
  • У розшуку – вас затримають і доставлять до ТЦК за першої нагоди.

Спочатку потрібно скачати програму "Резерв+" на свій смартфон. Потім потрібно перейти до App Store або Google Play Market.

Резерв, скріншот з www.mil.gov.ua
Резерв, скріншот з www.mil.gov.ua

Важливо перевірити, що автор програми – Міністерство оборони України. Програма "Резерв+" підтримує операційні системи Android версії 7 і вище та IOS версії 13 і вище. Якщо система не підходить, оновіть її або використовуйте інший пристрій.

Для входу до програми використовуйте Bank ID. Потрібно мати рахунок та доступ до електронного кабінету або додатку банку. Просто натисніть кнопку "Почати", виберіть свій банк, введіть свої дані для входу та підтвердіть авторизацію.

Резерв, скріншот з www.mil.gov.ua
Резерв, скріншот з www.mil.gov.ua

Після цього ви отримаєте доступ до програми "Резерв+" та зможете оновлювати свої дані. Якщо виникнуть проблеми, використовуйте чат-бот "Потрібна допомога".

Новий номер телефону чи email потрібно підтвердити за SMS або email. Якщо ваша адреса не знаходиться у списку, перевірте офіційний сайт міста чи області на предмет перейменування вулиць. Якщо проблеми залишаються, зверніться до служби підтримки.

Після підтвердження даних створіть пароль для доступу до програми. Потім можна дозволити використовувати TouchID чи FaceID для зручного входу.

Після оновлення даних програма запросить ваші облікові дані з реєстру "Оберіг". Коли процедура завершиться, ви отримаєте сповіщення та зможете переглянути основну інформацію з вашої облікової картки, включаючи прізвище, ім'я, статус, дату останнього оновлення та інформацію про бронювання (якщо є).

Натиснувши "+", можна побачити повну інформацію, зокрема військово-облікову спеціальність та звання.

Нагадаємо, що головне за 13 травня: повістка українцю без ніг, штраф за прогули школи та штрафи за ухилянців

Вам буде цікаво дізнатися оскаржене після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму