Колекціонери готові платити великі гроші за рідкісні українські монети. Деякі цінні різновиди можуть потрапити у руки разом з рештою в магазині. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Українці можуть відчутно покращити фінансове становище, продавши колекціонерам рідкісні монети. Знайти їх не так просто, але цілком реально.

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

Наприклад, на спеціалізований аукціон виставили монету номіналом 50 копійок 1992 випуску. Потенційні покупці зробили понад три сотні ставок і в результаті вартість копійки злетіла до 10 тисяч гривень.

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

Популярні новини зараз
Тариф на електроенергію хотіли підвищити на 50%: якою буде ціна На тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Тариф на світло можуть залишити на рівні 2,64 грн, але не для всіх: кому пощастить
Показати ще

Такий інтерес обумовлений рідкісним різновидом - 4ААм. Монету карбували на Луганському заводі за допомогою англійського штемпеля. Він мав дефекти, оскільки художники припустилися помилок при розробці ескізів. В результаті працівники випустили пробну партію монет для налаштування верстатів. Їх мали утилізувати, але, схоже, ця доля спіткала не всі монети.

Цінна монета. Фото: скрін violity
Цінна монета. Фото: скрін violity

Продавець зазначив, що монета, яку він виставив на продаж, була в обігу і при цьому добре збереглася. Скільки таких монет потрапило в обіг - невідомо. Але не виключено, що рідкісні копійки досі "гуляють" із гаманця до гаманця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ця монета – безцінна знахідка: за 2 копійки колекціонери можуть дати понад 20 тисяч гривень.

Також наш портал інформував, рідкісна знахідка серед 25 копійок: обміняєте – отримаєте 17 тисяч грн, але тікати вже зараз.

Крім того, ми писали, знайдете в гаманці – не витрачайте: за цю монету колекціонери заплатять щонайменше 10 000 гривень.