Наслідки вечірнього переїдання можуть бути дуже серйозними для організму людини. Варто знати, від яких продуктів краще відмовитися перед сном.

Про це розповідають Новини Ю.

Ніч - це час, коли наш організм має відновитися та підготуватися до нового дня. Всі системи, включаючи травну, сповільнюють свою роботу, щоб накопичити сили. На жаль, багато людей нехтують цим правилом і намагаються наїстися перед сном. Це створює значне навантаження на травну систему, яка не готова до перетравлення великої кількості їжі.

Дієтологи рекомендують уникати вживання певних продуктів перед сном, щоб запобігти негативним наслідкам для здоров'я та покращити якість сну.

Кофеїн

Кофеїн — це стимулятор, який може перешкоджати засинанню та призводити до неспокійного сну. Уникайте кави, чаю, газованих напоїв та темного шоколаду перед сном.

Популярні новини зараз
Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни У "Нафтогазі" зробили заяву щодо тарифів за доставку блакитного палива: хто заплатить більше Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Гостра їжа

Любителі гострих страв знають, що їсти їх перед сном - не найкраща ідея. Це може призвести до печії, яка стає ще сильнішою, коли ви лежите. Гостра їжа також багата на гістаміни, які організм виробляє у відповідь на алергени. Вони стимулюють центральну нервову систему, роблячи людину більш бадьорою та енергійною. Це може заважати заснути та погіршити якість сну.

Чоловік їсть гостру їжу
Чоловік їсть гостру їжу

Дієтичне м’ясо

Багато людей, які дотримуються здорового харчування, помилково вважають, що на вечерю можна з'їсти трохи нежирного м'яса, наприклад, курки або індички. Однак дієтологи рекомендують уникати м'яса перед сном, навіть якщо воно нежирне. Причина в тому, що білок, який міститься в м'ясі, сприяє вивільненню енергії.

Дівчина їсть дієтичне м'ясо
Дівчина їсть дієтичне м'ясо

Нагадаємо, що потрібно їсти на сніданок, щоб забути про проблеми з кишечником.

Як повідомляли раніше, що потрібно додавати до кави, щоб мати залізний імунітет.

Як писав "Знай" раніше, ТОП-6 продуктів, які додадуть бадьорості краще за каву.