Для 60-річних українців діють суворіші умови виходу на пенсію, ніж для осіб, яким виповнилося 63 або 65 років. Про це свідчать дані Пенсійного фонду України.

Для виходу на заслужений відпочинок українець має відпрацювати певну кількість років, щоби набрати необхідний стаж. Вимоги до стажу залежить від віку майбутнього пенсіонера.

Оформлення пенсії Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії Фото: скрін youtube

Так, щоб без проблем оформити пенсію у 2024 році, 60-річний українець повинен мати щонайменше 31 рік стажу. Якщо його не вистачає, доведеться почекати до 63 років. У віці мінімальний стаж для пенсії становить 21 рік. Водночас для 65-річних громадян умови ще м'якіші – щонайменше 15 років стажу.

Варто зазначити, що ймовірні труднощі при виході на пенсію можуть очікувати на деяких громадян і в наступні роки, оскільки вимоги до стажу змінюватимуться.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку дадуть допомогу, аби розрахуватися з постачальниками: кому пощастить Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, в 2025 році на пенсію відпустять 60-річних українців, які наберуть щонайменше 32 роки страхового стажу. Водночас вимоги підвищать і для 63-річних осіб – щонайменше 22 роки стажу.

Нагадаємо, що вимоги до страхового стажу будуть збільшувати на 12 місяців щорічно до 2028 року.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, чому деяких українців обмежують у пенсіях: пояснення ПФУ.

Також наш портал інформував, це унікальна можливість: українцям дозволили порахувати майбутню пенсію, як це зробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Жирно присмокталися і не подавляться": клієнт ПФУ поскаржився на крадіжку своїх грошей і корупцію в пенсійній системі.