Російська економіка зазнає довгострокових невдач та все більше залежить від Китаю через затяжну війну, яку розпочав Кремль. Росія стала реальним васалом Китаю, і над нею висить реальна небезпека здачі територій Китаю. Про це на одному з ютуб-каналів розповів міністр закордонних справ України у 2007 – 2009 роках Володимир Огризко.

«Для Китаю така економісна ситуація цілком прийнятна. Китай диктує умови, він говорить про те, що і як треба робити і що з цього Китай отримає. Китай навіть ставить ціну на газ чи іншу сировину.», — розповідає Огризко.

Також не варто забувати про економічні санкції Заходу, які ще більше посилили зв’язки Москви та Пекіна. Володимир Путін таким чином відновлює російське оборонне виробництво за допомогою критично важливих компонентів із Китаю.

Одним словом, війна вже принесла Росії ганьбу та оголила її слабкі сторони: від її одновимірної економіки до роздутої військової майстерності та корумпованої політичної системи. А роздуті амбіції Путіна також мали протилежний результат.

Зазначимо, Росія, прагнучи зберегти свої позиції і вплив на світовій сцені, мала спроби зблизитися з Китаєм. Путін сподівався на зростання економічних відносин та політичну підтримку Китаю. Однак, замість того, щоб залишатися державою-партнером, Росія поступово стала васалом Китаю, ставши залежною від економічної підтримки.

Насправді наближення Росії до Китаю стає небезпечним перш за все для самої Росії. Відносини між країнами можуть дійти до точки, коли Кремль буде вимушений прийняти реальність влади Китаю над часткою російської території. Останній візит Путіна до Китаю, вочевидь, лише підсилив цю можливість.