Понеділок, 3 Червня

Унікальну вишиванку для Усика із зображенням розстріляного воїна Мацієвського створив львівський бренд

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Олександр Усик, який в історичному бою переміг британця Тайсона Ф’юрі, став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі у XXI столітті

Про це “Еспресо.Захід” повідомила промоутерка Галина Гузьо.

“Завдяки непереможному українському боксеру світ вкотре наповну почув про Україну і про жагу до перемоги українського народу. Незламність та самобутність українців Усик демонстрував не тільки на рингу, а й в кулуарах бою в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) – зокрема, своїм зовнішнім виглядом. Так на церемонію зважування боксер прийшов в яскравій червоній вишиванці із зображенням українського воїна Олександра Мацієвського, який є символом звитяги народу України. Цю унікальну сорочку для Усика пошив український міжнародний бренд MARYLU by Nazarchuk”, – йдеться у повідомленні.

На передній частині ексклюзивної вишиванки для Олександра Усика – вишивка чорними нитками зі слов’янським орнаментом “Алатир” – символ Бога-Творця. Він звʼязує усі сторони світу і позначає абсолютний баланс, гармонію й рівновагу, які так важливі перед поєдинком.

На спині традиційної сорочки – вишитий портрет українського військовополоненого Олександра Мацієвського, якого окупанти розстріляли після слів “Слава Україні!”. А поряд із зображення Героя – присвячений йому вірш: “Слава Україні – за такі слова кулю ти отримав і тебе нема, але пам‘ять вічна, воїне, тобі, ти за неньку рідну, ворогів давив. Показав ти силу, силу ЗСУ, так Героям слава, а тобі в раю”. Автор цих рядків – боксер Олександр Усик.

“Кожен українець знає історію Героя, якого зображено на цьому портреті. Але за кордоном таких одиниці. Тому ми й створили цю вишиванку для Олександра Усика – з метою, аби увесь світ дізнався про українського воїна Олександра Мацієвського. Щоб якомога більше людей цікавились та запитували: “Що означає цей портрет?” І як тільки Усик вийшов з автобуса, прибувши на зважування, усі відразу звернули увагу на його вишиванку: запитували, просили переклад… Тоді ми зрозуміли, що наша місія виконана”, – розповіли львівські дизайнерки бренду MARYLU by Nazarchuk Марʼяна та Марта Назарчук.

Унікальну вишиванку в подарунок для чемпіона світу Олександра Усика створили у львівському ательє бренду MARYLU by Nazarchuk (також у бренду є Модний дім в Трускавці та ательє в Італії) за рекордні два тижні. Її в Саудівську Аравію привезла українська телепродюсерка Оксана Гнатишин, для якої бренд створював образ для поїздки на історичний поєдинок. А найближчим часом дизайнерки планують передати вишитий портрет Олександра Мацієвського його матері.

“Наша авторська вишивка, створена з любов’ю та честю в памʼять Героя, який назавжди в серцях у кожного Українця, – кажуть мати та донька Марʼяна та Марта Назарчук. – А згодом ми дізналися, що у давнину козаки перед важливим боєм одягали саме червоний колір. Тож наша вишиванка стала для Усика ще й переможною! Недарма, червоний – це колір сили духу, що надає сил і контролює емоції”.