Дивлячись у тварини, що просять очі, дуже важко відмовити, навіть якщо це на збиток господарям. З одного боку, таким чином легко розбалувати пухнастика, і тоді він виросте невихованим, але з іншого - це погано впливає на стосунки з твариною.

Є господарі, які дуже суворо ставляться до котів, забороняючи практично всі. Але є речі та дії, які необхідно вирішувати, адже тоді вдасться побудувати довірчі та комфортні стосунки з улюбленцем.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Сидіти на підвіконні

На підвіконні часто залишають рослини та вазони з квітами, тому забороняють там сидіти котам, проте цим можна серйозно образити. Варто пам'ятати, що тварини дуже люблять розглядати, що діється за вікном.

Застрибувати на коліна

Буває, що немає настрою спілкуватися і грати з твариною, але її в жодному разі не можна відштовхувати. Тоді кіт почуватиметься непотрібним.

Популярні новини зараз
Повістку вручать прямо на дивані: ТЦК отримали право заходити у помешкання українців Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене" Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Залазити на полиці та шафи

Тваринам подобається досліджувати нові місця, але якщо ви не хочете цього, встановіть їм ігрові настінні комплекси.

Котячий туалет, кадр з відео
Котячий туалет, кадр з відео

Ритися в лотку

Це шумно та дратує. Однак лаяти чи відучувати котів від цього – погана ідея. Врятувати ситуацію можна покупкою закритого лотка, спеціального килимка, а також засипати менше наповнювача.

Шипіти на гостей

Ви тільки пробудите в тварині ще більшу агресію, якщо почнете проганяти. Коли кіт у такому стані, до нього краще не підходити, а гостей відвести подалі, попросити не галасувати.

Кішка Лілу, фото Знай.ua
Кішка Лілу, фото Знай.ua

Нагадаємо, що побачите це – біжіть! Як легко дізнатися, що кіт вас не любить.

Раніше ми повідомляли, що можна залишати вдома кішок віч-на-віч на тривалий час.

Також стало відомо, які унікальні особливості мають лапки котиків.