Тим хто за кордоном: дають 30 днів – повернутися та прибути до ТЦК



Що відбувається?

- джерело.

У тих хто за кордоном залишився лише місяць, щоб з’явитися до ТЦК
В Україні ухвалили новий проєкт закону про мобілізацію. Тепер усі військовозобов’язані громадяни мають оновити свої документи до ТЦК. Про це розповідає інформаційний портал «Судово-юридична газета».

За інформацією, чоловіків, яких свого часу зняли з військового обліку через поїздку за кордон терміном понад 3 місяці, буде час до 16 червня, щоб особисто приїхати до України, прийти до ТЦК та стати на військовий облік. А саме їм надається на це 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабміну від 16 травня 2024 р. №563.

Також передбачено, що чоловіки, які перебувають за кордоном, підлягають військовому обліку на тих же засадах, що й чоловіки в Україні.

Крім того, закордонні дипломатичні установи здійснюватимуть інформування призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному чи тимчасовому консульському обліку.

Як відомо, новий закон про мобілізацію запровадив військовий облік для громадян, які перебувають за кордоном. Врегулювати порядок мав Кабінет міністрів.

Він же своєю чергою врегулював це питання в такий спосіб – правила військового обліку для чоловіків та військовозобов’язаних жінок за кордоном однакові з тими, що діють для цих осіб в Україні. Відповідну постанову Уряд ухвалив 16 травня.

Сообщение Тим хто за кордоном: дають 30 днів – повернутися та прибути до ТЦК появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: