В умовах посиленої мобілізації кожному чоловіку важливо розуміти, які документи надають ім у ТЦК. Юристка Надія Шуляк звертає увагу на особливу пильність при підписанні документів, особливо коли йдеться про так звану "анкету добровольця".

Анкета добровольця— це документ, який може бути запропонований військовозобов'язаному для підписання у ТЦК. Ця анкета свідчить про згоду особи на добровільне проходження військової служби.

Чи обов'язково підписувати?

Відповідь юристки Надії Шуляк однозначна: підписувати цей документ не варто, якщо особа не має наміру добровільно вступати на військову службу.

"Уважно дивіться, що ви підписуєте. Ось дзвонить мені клієнт і каже: "Мені тут дали ще якусь анкетку. Я говорю: "яку анкету?", він читає: "Анкета добровольця на проходження військової служби". І я кажу: "Це ми не підписуємо, якщо не маємо наміру нести військову службу. Будь-які документи, які не відображають волю військовозобов’язаної особи, підписувати не потрібно", – зазначає Надія Шуляк.

Популярні новини зараз
Українці будуть без світла 20 годин на добу: коли почнеться такий сценарій Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни У "Нафтогазі" зробили заяву щодо тарифів за доставку блакитного палива: хто заплатить більше
Показати ще

ТЦК. Фото з відкритих джерел

Які документи підписувати потрібно?

Серед документів, які дійсно необхідно підписати військовозобов'язаним, Шуляк виділяє наступні:

  • військові облікові документи,
  • анкетування для особової справи,
  • заяви для видачі військового документу.

Ці документи є обов'язковими для оформлення і ведення обліку військовозобов'язаних осіб, а їх підписання забезпечує правильність та актуальність військового обліку.

Порада юриста

Надія Шуляк радить всім чоловікам ретельно перевіряти документи перед їх підписанням. Особливо це стосується анкет, які можуть містити згоду на добровільну військову службу.

Перш ніж ставити свій підпис, переконайтеся, що розумієте зміст документу і наслідки його підписання.

Для додаткової консультації та юридичної допомоги, рекомендується звертатися до спеціалістів у галузі військового права.

Раніше ми розповідали: Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Нагадаємо, У чергах до ТЦК стояти більше не потрібно: українцям презентували нову послугу

Також, В Україні засудили українку за ухилення від мобілізації: як це сталося