Депутат Гривко хоче карати українців за бездітність: раніше пропонував зекам крутити педалі

Нардеп від партії "Слуга народу" Сергій Гривко зареєстрував новий законопроект №11264, який уже спричинив бурю обговорень. Цей проект пропонує запровадити так званий "податок на бездітність".

Законопроект, опублікований на сайті Верховної Ради, має на меті покращення демографічної ситуації в Україні.

Згідно із законопроектом, платниками "демографічного збору" стануть усі громадяни України віком від 21 до 58 років.

Сергій Грівко: джерело: Facebook
Сергій Грівко: джерело: Facebook

Популярні новини зараз
Українцям виписують сотні тисяч штрафу за газову плиту: причини покарань, і як цього уникнути Червень - останній термін: хто з пенсіонерів має встигнути оформити 3250 грн "бонусів" За оплату комуналки через "Приват24" можна отримати гроші: у ПриватБанку назвали умови У "Нафтогазі" зробили заяву щодо тарифів за доставку блакитного палива: хто заплатить більше
Показати ще

У Мінсоці попередили всіх субсидіантів: проігнорувавши, поставте хрест на допомогу

Для українців, які хочуть і надалі отримувати субсидію на комунальні послуги, зробили важливе оголошення. Що потрібно зробити, щоби не залишитися без підтримки від держави, розповіли у прес-службі Міністерства соціальної політики.

Одержувачів допомоги закликали звернутися до органів Пенсійного фонду до 1 липня 2024 року для продовження виплат.

Це стосується не всіх субсидіантів, а лише тих, хто відповідає декільком критеріям.

Субсидія на комуналку
Субсидія на комуналку

ПФУ визнав помилку у розрахунках: пенсіонеру додали обіцяні 100 гривень

До редакції газети "На Пенсії" від пенсіонера на ім'я Олександр надійшов лист. Людина, вийшовши на пенсію у 2020 році, очікувала, що її пенсія зросте з початком цього року. Він сподівався на це, особливо з огляду на обіцянку уряду збільшити всі пенсії на щонайменше 100 гривень з 1 березня.

Однак, коли він перевірив свій рахунок, розчарування не було меж. Після низки листів зі зверненнями до Пенсійного фонду Олександр знайшов підтримку та визнання помилки у розрахунках.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Страшніше за ТЦК? Ухилянтів-втікачів лякають новою загрозою

На гірських маршрутах, що проходять поблизу кордонів України та Румунії, почастішали випадки появи ведмедів. Державна прикордонна служба України попереджає чоловіків, які намагаються нелегально перетнути кордон, про небезпеку, яку становлять дикі звірі.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ. Згідно з їхньою інформацією, днями прикордонне вбрання виявив на залишках снігу сліди ведмедя та розкидані на території речі.

“Хоча більшість гірських маршрутів закриті, певна кількість бажаючих їх здолати все ж таки існує. Так звані туристи вирушають у високогір'я, розпланувавши своє проживання за кордоном. Тому вони беруть із собою багато речей. Коли носилки стають надто важкими, ці речі просто кидають у лісі. Серед залишеного часто є їжа, яка стає причиною збільшення випадків появи диких звірів, – пояснюють прикордонники.

Черги до ТЦК. Фото: Кореспондент
Черги до ТЦК. Фото: Кореспондент

В Україні зібралися вдвічі збільшити тариф на світ: коли надішлють "важкі" квитанції

В Україні тарифи на світ можуть значно піднятися, і перше підвищення тарифу очікується вже з червня поточного року. Однією з головних причин є брак фінансів для відновлення пошкоджених російськими окупантами об'єктів системи енергетики.

Про це стало відомо завдяки заяві члена Комітетів з питань енергетики та ЖКГ Верховної Ради Сергія Нагорняка для українських медіа.

Він пояснив складність ситуації наприкінці травня та причину повернення до графіків відключення тим, що прохолодна травнева погода змусила громадян використовувати електроприлади.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube