Марш рівності у столиці: Як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У щорічній ході "КиївПрайду" взяли участь понад 8 тисяч учасників квір-спільноти і людей, які підтримують ліберальні цінності в Україні

Марш рівності у столиці: Як це було (ФОТ…
Фото: Олександр Хоменко / depo.ua

Цьогорічний Марш рівності був одним із найчисельніших в історії. За даними поліції, у ньому взяли участь близько восьми тисяч учасників.

Крім того, він був одним із найнапруженіших. Ще напередодні територію в парку Шевченка, через який, як очікувалося, пройде Марш, зайняли кількасот активістів праворадикальної організації "Традиція і порядок". Під час маршу їх відділяв ід учасників заходу лише посилений кордон поліції. Крім того, кілька мирних маршів протесту проти ЛГБТ-спільноти рухалися паралельно за тим же маршрутом, за яким проходив марш. Тільки раз один із протестувальників спробував завадити ході Маршу, однак його відразу зупинила поліція.

Група траесті-дів, яка традиційно також брала участь у марші, поскаржилася, що праві сили не дали можливість підвезти на територію "Київпрайду" платформу, на якій вони мали пересуватися. При цьому вони уточнили, що заплатили фірмі-виконавцю за цю платформу 30 тисяч гривень, зібраних шляхом краудфандингу, однак водій платформи злякався погроз і відмовився виконувати договір.

Весь центр міста на час ходи був перекритий, тому розходилися через метро "Театральна". Спеціальні порожні поїзди метро час від часу зупинялися на станції і без зупинок везли учасників "Маршу рівності" на одну із крайніх станцій метро червоної гілки. А вже звідти учасники акції роз'їжджалися по своїх станціях.

Фото: Олександр Хоменко / depo.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme