Швидка у Млинові рятувала напівмертву п’яну вагітну жінку

23.06.2019 17:37   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

Червневої ночі на «швидку» у Млинів зателефонували небайдужі громадяни і повідомили, що біля автостанції лежить п’яна вагітна жінка – очевидці бачили, як вона вживала спиртне. Водночас дзвінок надійшов і на «102», тож черговий наряд міліції прибув у Млинівську центральну районну лікарню за «швидкою». Медики констатували у незнайомки отруєння сурогатом алкоголю, алкогольну кому та вагітність 29-30 тижнів.

Чергова бригада реанімаційного відділення вивела пацієнтку з напівмертвого стану. А вранці, отямившись, вона намагалася з лікувального закладу втекти. Довелося знову викликати поліцію. Лікарі відповідного профілю провели з нею бесіду і на підставі медичного обстеження дійшли висновку: зловживає алкоголем, доставлена в лікарню в стані важкого алкогольного сп’яніння, з розладами мислення, нічого не пам’ятає. Під час розмови з лікарем-наркологом молодиця плакала, обіцяла припинити зловживання спиртним, вмовляла не направляти на примусове лікування.

З’ясувалося, що за 22-річною М. із одного з населених пунктів Млинівщини (назву села не називаємо, бо авторитету його мешканцям від цієї інформації не додасться), тягнеться шлейф недобрих справ. Чотири роки тому вона народила дитину, але через асоціальний спосіб життя і загрозу життю хлопчика помістили в державний заклад.

Торік горе-ненька п’яна в передчасних пологах народила мертве дитя: породілля була в такому стані, що й не усвідомлювала, як і що з нею відбувається. Молодші медсестри згодом зізналися: ледь стримувалися від запаху, яким було просякнуто тільце немовляти: воно було наче заспиртоване.

Цього разу, після численних розмов з фахівцям різного медичного і соціального профілю жіночка у супроводі свекрухи подалася додому: за словами пані М., перебувала на обліку в Дубно. За прогнозами медиків, вагітна має народжувати в липні.

Проте стало відомо: дівчинку вагою 1800 грамів жінка народила нещодавно передчасно. За медичними показами, дитя виявилося недоношеним - його разом із матір’ю відправили в Рівненський обласний перинатальний центр, де обоє перебувають під наглядом фахівців.

 Сподіватимемося і молитимемося, що новонароджена дівчинка буде здоровенькою і вплине на маму, аби вона піклувалася про крихітку і про своє здоров’я. А ця прикра історія нехай стане докором тим, хто знав про неблагополуччя з породіллею, але всілякими способами намагався приховати від соціальних служб правду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews