$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+9° Київ +11° Варшава +6° Вашингтон

Німеччина оцінила кількість екстремістів у країні

Ілона Завальнюк 24 Червня 2019 07:30
Німеччина оцінила кількість екстремістів у країні

У Німеччині зростає кількість екстремістів, радикалів правого штибу нараховується 24,1 тисячі, а лівого – близько 9 тисяч осіб. Такі дані за 2018 рік надало Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини.

Насильницькі злочини правих екстремістів збільшились із 28 у 2017 році до 48 минулого року, зазначає газета Bild. У розшуку знаходяться 6 осіб за підозрою у вбивстві через ксенофобію. Дії німецьких правих радикалів здебільшого стосуються мусульман, також часто присутній і антисемітизм.

У країні також зросла кількість «рейхсбюргерів», які підтримують ідеологію Третього Рейху та не визнають легітимності ФРН та її законів. З 2017 року їх кількість збільшилась із 16,5 тисяч до 19 тисяч у 2018.  За інформацією контррозвідки, такі радикали є загрозою державі. Побоювання стосується зокрема того, що 910 «рейхсбюргерів» отримали дозвіл на володіння зброєю.

Нагадаємо, у новорічну ніч мігрантів чотири рази атакували автомобілем у Німеччині. Було травмовано 8 осіб (з них 4 – неповнолітніх). Двічі люди встигли уникнути нападу. Минулого року стало відомо, що Німеччина може запровадити «податок на мечеті» для своєї громади чисельністю 5 мільйонів мусульман, аби обмежити вплив на них Туреччини, Ірану та Саудівської Аравії.

Нещодавно ООН з’ясувала, що екстремістські організації, зокрема, расистської спрямованості, намагаються використовувати комп’ютерні ігри для радикалізації та вербування молоді.