Світ

У Грузії кінотеатри припинили показ фільмів російською

У Грузії кінотеатри припинили показ фільмів російською

У Грузії кінотеатри призупинили показ фільмів російською мовою. Про це повідомляє “Грузія Онлайн“.

Відмовитися від російськомовних сеансів мережа кінотеатрів Cavea вирішила у зв’язку з останніми подіями і повідомила, що таким чином вони виявляють солідарність до учасників антиокупаційної акції.

Відомо, що призупинили показ з 20 червня. Як довго в грузинських кінотеатрах не буде фільмів російською, в компанії не повідомили.

Варто зазначити, що Cavea є найбільшою мережею кінотеатрів в Грузії. Вони також розташовані в Тбілісі, в торгових центрах Galleria Tbilisi, Tbilisi Mall і East Point.

20 червня почалась масова акція протесту, викликана скандалом навколо депутата Держдуми РФ і президента Міжпарламентської асамблеї православ’я Сергія Гаврилова, який відкрив сесію, сидячи в кріслі голови парламенту Грузії.

Це спровокувало багатотисячні протести в столиці Грузії. Вночі спецназ почав операцію по звільненню площі перед парламентом від протестувальників. У ході “зачистки” правоохоронці застосовували сльозогінний газ, гумові кулі, водомет.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який забороняє російським авіакомпаніям з 8 липня тимчасово перевозити громадян з Росії в Грузію.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.