09:42, 24 Червня 2019

Волинські митники вилучили штори на понад два мільйони гривень

Посадові особи управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Волинської митниці ДФС виявили і припинили протиправний намір перевезти через митну територію Україну тканини, оздоблювальні матеріали та пластмасові засоби кріплення для штор загальною вартістю 2,187 млн. гривень.

Про це повідомили митники.

Установили, що їх на замовлення турецької фірми у режимі прохідного транзиту віз через Україну та Польщу міжнародний перевізник. Товар у 6-ти вантажних авто проходив митний контроль у пункті пропуску Ягодин. У товаросупровідних документах значилось, що отримувачем товару є англійське приватне товариство.

Однак, здійсненою перевіркою та згідно інформації, яка вільно розміщена на офіційному вебресурсі урядового органу Великобританії, вказана у документах компанія значиться в статусі «dissolved», що означає як «припинена, розпущена, припинила свою діяльність». Такий же статус англійської компанії волинським митникам документально підтвердили в Інтерполі.

За подання до митного контролю недостовірних відомостей про отримувача товару турецьку компанію притягнуть до відповідальності. Стаття 483 Митного Кодексу України передбачає за такі правопорушення конфіскацію товару та накладення штрафу у повному розмірі його вартості.

На часі вміст усіх 6-ти вантажівок вилучений на склад митниці, а матеріали справи передані до суду.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: