Новини

Ризики повернення РФ: у Страсбурзі відкривається сесія ПАРЄ

Ризики повернення РФ: у Страсбурзі відкривається сесія ПАРЄ

24 червня у Страсбурзі відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити резолюцію, яка призведе до повернення російської делегації.

“Прямий” стежитиме за перебігом подій.

Отже, головним питанням порядку денного сесії є проект резолюції, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій.

Документ розглянуть у другій половині дня понеділка.

У резолюції пропонується унеможливити позбавляти національні делегації права голосувати, виступати, а також права бути представленим у асамблеї та її органах.

Якщо документ ухвалять в запропонованій редакції, російська делегація уникне поновлення санкцій, запроваджених проти неї у відповідь на агресію проти України та окупацію Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РІШЕННЯ ПАРЄ МОЖЕ ДОЗВОЛИТИ РОСІЯНАМ ОБІЙТИ ПЕРСОНАЛЬНІ САНКЦІЇ ЄС

Нагадаємо, ризики повернення Російської Федерації до Парламентської асамблеї Ради Європи занадто високі.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, але зауважила, що ПАРЄ не має забувати про порушення з боку Росії.

Також Росія планує засідати в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з депутатами від окупованого Криму і Севастополя.

Раніше Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.