Поділитись:

У Луцьку вимагають заборонити продаж тварин без документів

Понеділок, 24 червня 2019, 10:50

У Луцьку просять заборонити продаж тварин, породність яких не підтверджена відповідними документами. Зокрема заборону просять накласти й на такий продаж в інтернеті. 

Таку петицію зареєструвала Марія Собчук. 

Із її слів, такі продажі збільшують проблему безпритульних собак.

«Людина купує ніби породисту собаку, а коли виростає щось не те – викидає на вулицю. Всі ми бачимо, що КП «Ласка» переповнена безпритульними. Та й на вулицях їх не мало.  Також такі продажі (без документів про породність) є порушенням ч.2 ст. 13 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». Зокрема «продавець тварини зобов'язаний забезпечити покупця ДОСТОВІРНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ про вид, ПОРОДУ, стан здоров'я та інші якості тварини, а також про умови її утримання». І, як я вже писала вище, достовірну інформацію про породу можна взяти лише з метрики чи родоводу, які видаються кінологічною організацією. У всіх інших випадках – це фенотипні собаки або ж метиси, але аж ніяк не породисті», – йдеться у повідомленні. 

Аби петицію розглянули органи влади, вона повинна набрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 11 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів