Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: twitter.com/Ende__Gelaende

З п’ятниці у Німеччині проходять масові протести проти змін клімату, повідомляє Deutsche Welle.

Із суботи, 22 червня, тисячі активістів штурмують одну з найбільших вугільних шахт країни – Гарцвайлер у селі Хохнеукірх. Вони заблокували залізницю, якою транспортують вугілля.

Фото: twitter.com/KathrinAnna/

Поліція намагається не дозволити протестувальникам дістатися кар’єру і стверджує, що вже кілька правоохоронців були поранені. Активісти, натомість, звинувачують поліцейських у застосуванні сили, зокрема, газу.

Поліція каже, що спроби потрапити в кар’єр є смертельно небезпечними. Задіяно кінну поліцію та гелікоптери.

Видання зазначає, що активісти дуже добре організовані. Вони поділилися на групи за кольором одягу, які здійснюють наступ на шахту з різних флангів. Близько 200 учасникам однієї з груп вдалося прорвати поліцейський кордон і вибігти до кар’єру.

Фото: twitter.com/Ende__Gelaende

Шахта є приватною власністю компанії RWE, тож спроби потрапити туди є протизаконними. Але активісти наголошують, що якби люди не вдавалися до протизаконних дій, то, наприклад, жінки досі не мали би права голосу.

RWE стверджує, що згідно з домовленістю з німецьким урядом, може провадити свою діяльність до 2038 року.

Фото: twitter.com/michel_brandt_

У п’ятницю, 21 червня, близько 40 тисяч протестувальників з 15 країн влаштували демонстрацію а Ахені в рамках міжнародного руху Fridays for Future. Деякі тримали плакати з написами на зразок «Якби Земля була банком, її б давно врятували».

Читайте також: У Німеччині руйнують собор XIX століття задля видобування вугілля

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button