Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Суд розблокував конкурс на обрання голови митної служби — Мінфін

Шостий апеляційний суд Києва розблокував проведення конкурсу на обрання голови Державної митної служби.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Так, відповідно до рішення суду, підстав для блокування та призупинення проведення конкурсу наразі немає.

«Перепони для продовження відбору кандидата на посаду голови Державної митної служби усунено. Наступний крок — НАДС має зібратися і ухвалити рішення про подальший перебіг процедури», — йдеться у повідомлення Мінфіну.

Зазначається, що результати попередніх етапів конкурсу на голову Митної служби не скасували, тому наразі на посаду голови ДМС претендують три кандидати, зокрема проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов та Керівник громадської організації «Центр розвитку цифрової економіки», експерт Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Андрій Саварець.

Наразі має відбутися ще один етап конкурсу, за результатами якого мають обрати майбутнього голову Державної митної служби. Саме проведення останнього етапу 17 квітня заблокували у судах, унеможлививши реформу ДФС та її розділення на митну та податкову служби. Таке рішення ухвалив Окружний адмінсуд Києва.

Раніше стало відомо, що  суд призупинив  конкурс на обрання голови ДМС. У Мінфіні заявили, що призупинення конкурсу  не скасує  його проміжних результатів.

10 квітня Роман Насіров подав позов до Кабінету міністрів України з вимогою  скасувати конкурси  на посади голів податкової та митної служб.

Нагадаємо, що 20 березня Кабмін  оголосив конкурс  на голів податкової та митної служб. Зарплата керівників нових служб складе по  24 тисячі гривень.

18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про  розділення ДФС  на 2 окремих органи — митну та податкову служби, а 6 березня 2019 року  затвердив відповідні положення  про ці державні органи.

Державна фіскальна служба була створена у 2014 році як правонаступник Міністерства доходів і зборів України. Вона відповідальна за податковий та митний напрям. У часи президентства Віктора Януковича, Міністерство доходів і зборів підозрювали у створенні централізованих схем з ухилення від оподаткування та відмивання коштів, а також «торгівлі» податковими кредитами з податку на додану вартість, які завдали збитків державі на мільярди гривень.