ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття. Мужіївський золотий рудник знову оживає! (ВІДЕО, ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    109 переглядів
    Закарпаття. Золотоносне Мужієво знову оживає після 10-річного затишшя

    Міжнародна компанія Avellana Gold, що інвестує в розробку Мужіївського родовища поліметалів на Закарпатті, побудувала нову фабрику та відновлює шахти. Також інвестор впроваджує масштабний проект для відновлення екологічного стану в регіоні.  
    Востаннє Мужіївське родовище поліметалевих руд функціонувало понад 10 років тому. Компанія Avellana Gold, яка у 2016 році почала інвестувати у родовище, побудувала сучасний інженерний об’єкт для безпеки та екологічності подальших робіт з видобування.

    «Перша частина реалізації нашого проекту – це масштабний екологічний проект, адже завдяки спеціальній технологічній схемі відвали будуть очищені на 85-90% від важких металів. А замкнутий цикл виробництва дозволить повторно використовувати 85% води від потрібної кількості», – розповів Андрій Смолін, голова українського представництва компанії Avellana Gold.

     

    ЧИТАЙТЕ також: Жодних переговорів з новим інвестором американська компанія-власниця золоторудника в Мужієво не веде!

     

    Під час наступного етапу інвестиційного проекту Avellana Gold повністю відновить роботу Мужіївського родовища.  Сучасна збагачувальна фабрика знизить потреби країни в імпорті цинку, свинцю і дорогоцінних металів.

    «З виробничою потужністю проекту Avellana Gold 500 тис. тонн на рік, обсяги реалізації цинку повністю перекриють імпорт свинцю в Україну та на більше ніж 50% – імпорт цинку. Ефективність видобутку дорогоцінних металів збільшиться у майже десять разів порівняно з попереднім проектом розробки Мужіївського родовища», – зазначає Андрій Смолін.

    Запуск збагачувальної фабрики забезпечить роботою близько півтисячі мешканців регіону. «Один із напрямків роботи Avellana Gold – це розвиток місцевих громад, покращення інфраструктури, а також сплата податків до місцевого і державного бюджетів від 3,5 млн доларів на рік. Зокрема це плата за користування надрами, з якої майже 1млн доларів залишиться у місцевому бюджеті, та ще до 500 тис. надійде від податку на прибуток. В цілому прогнозовані  фіскальні платежі працюючого підприємства – на рівні 10 млн доларів на рік», – підкреслює Андрій Смолін.

    Avellana Gold – міжнародна інвестиційна компанія, що займається розвідкою і розробкою родовищ корисних копалин в Україні та країнах Східної Європи. У 2016 році компанія відновила реалізацію проекту Мужіївського родовища. Загальний обсяг інвестицій – понад 150 млн доларів. Компанія придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалічних руд в Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору