РБК-Україна і Центральна геофізична обсерваторія повідомляє, що жителі і гості столиці пережили рекордно-гарячі вихідні.

У суботу, 23 червня, термометр зашкалював на 34 градусів тепла. Подібні цифри фіксувалися в 1891 році. Тоді встановили рекордний максимум у вигляді 33.4 градусів.

Уперше за 139 років середня добова температура повітря дорівнювала 27.3 градусів, а це на 0.7 вище попереднього рекордного значення для цього дня, яке було встановлено в 1943 році.

23 червня, в неділю нічна температура не опустилася нижче 22,3 градусів, що на 1,4 градуса вище, ніж у 1946 році.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Обсерваторія акцентує, що з початку червня відзначено 11 температурних рекордів. Встановлено, що середня тривалість метеорологічного літа у Києві в XXI столітті стає вже 124 дні.

Відомо, що через спеку в Києві зростає рівень забруднення повітря. Центральна геофізична обсерваторія встановила, що в повітрі дуже багато діоксиду азоту. Його рівень особливо високий в Оболонському районі, на Бессарабці і Деміївській площі, сягає шести середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація).

Нагадаємо, що убивство 9-річного киянина обростає подробицями.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", пішов з життя культовий український актор і кумир мільйонів.

Також портал "Знай.ua" писав, що під носом у Луценка планують скандальне будівництво.

https://www.youtube.com/watch?v=07GSHzwBqbs