Запаси газу у підземних сховищах України перевищили 13 млрд кубометрів

Ярослав Вінокуров, фото
Ярослав Вінокуров
Нафтогаз збільшив запаси газу у підземних сховищах України до 13,07 мільярда кубометрів в межах підготовки до опалювального сезону.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

Там відзначають, що обсяги газу у сховищах станом на 24 червня перевищують минулорічні показники на цю ж дату на 20% або 2,2 мільярда кубометрів.

«Якщо продовжити закачувати в такому ж темпі, вийдемо на цільові 20 млрд кубометрів до початку опалювального сезону», — повідомляють у прес-службі Нафтогазу.

Там також додають, що наразі невирішеним є питання фінансування додаткових обсягів газу, які компанія планує закупити у зв'язку з ймовірним припиненням Росією транзиту з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, що напередодні, під час засідання Ради національної безпеки та оборони, президент України Володимир Зеленський закликав Нафтогаз почати підготовку до опалювального сезону, збільшивши обсяги закачування та видобутку газу.

Раніше Нафтогаз повідомляв, що для підготовки до опалювального сезону Україні необхідно закачати газ до підземних сховищ, на що потрібно 1 мільярд доларів. Станом на травень 2019 року українські підземні сховища газу заповнені на 10,5 мільярда кубометрів.

Від початку 2019 року Україна збільшила обсяги видобутку газу на 3,6%.

Раніше стало відомо, що Нафтогаз почав переговори зі США про купівлю там скрапленого газу.



Поділитися: