Ілюстрація / REUTERS

Рішення про скасування обмежень в авіасполученні може бути прийнято після повернення Грузії в "нерусофобское русло".

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Грузії мережа кінотеатрів скасувала показ фільмів російською мовою

Відео дня

"Ви з опублікованих документів бачили, що чіткий термін там не фіксується. Йдеться просто про повернення ситуації в Грузії в нерусофобское русло. Ось як тільки це буде зафіксовано, тоді це стане приводом для того, щоб задуматися про перегляд прийнятого рішення", - відповів Пєсков на запитання УНІАН, за яких умов і коли Кремль може відновити авіасполучення з Грузією.

"В цілому, на жаль, можна констатувати, що зараз у Грузії панує дуже русофобська істерія. Вона майстерно підігрівається зсередини такими радикальними елементами. Можна тільки висловити прикрість у зв'язку з цим", - заявив Пєсков.

За його словами, Росія пішла на "вимушені рестрикції".

Як сказав Пєсков, РФ не збирається уподібнюватися іншим країнам і нав'язувати свою позицію, "використовуючи справді санкції, які є незаконними".

Пєсков пояснив, що в цьому випадку йдеться не про санкції, а про обмеження на польоти. "Вони справді вимушені. Президент як президент всіх росіян повинен думати про безпеку, тому ним і було прийнято таке рішення. Існування прямої загрози для росіян і є підстава для запровадження цих тимчасових обмежень", - заявив Пєсков і додав, що за рік понад мільйон росіян відвідують Грузію, а запровадження тимчасових обмежень на польоти істотно знизить цю кількість.

"Як ви бачите, немає і не може бути заборони на відвідування якоїсь країни. Є попередження нашим громадянам враховувати ту небезпеку, яка, на жаль, зараз у країні існує", - зазначив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня в Тбілісі почалася масова антиросійська акція протесту. Її учасники також вимагають відставки ряду керівників держави.

Президент РФ Володимир Путін 21 червня підписав указ, яким російським авіакомпаніям тимчасово заборонено здійснювати повітряні перевезення (в тому числі комерційні) громадян з території Росії на територію Грузії. Згідно з документом, "окремі заходи щодо забезпечення нацбезпеки Росії і її громадян" починають діяти з 8 липня.