У Копачівській ОТГ вчилися сортувати сміття

24 Червня 2019, 14:17
2491

У Копачівську об’єднану територіальну громаду завітали експерти з питань сортування сміття.

Гості приїхали не з порожніми руками, привезли чимало цікавої та корисної інформації, йдеться на сайті ОТГ.

«Сортуй. Заробляй. Надихай!» – саме так називався тренінг, де всім охочим пояснювали користь та вигоду від сортування сміття.

Голова громадської організації «Агенція міжнародної співпраці» Інна Войло розповіла, яку небезпеку становить сміття на сьогодні. Аби не «потонути» у відходах, працювати потрібно кожному. Розпочати варто з сортування сміття в кожній домівці.

Модератором зустрічі була Світлана Сасюк. Як жити за принципом «Zero waste» (нуль відходів), розповів експерт та громадський активіст Вадим Курбан. Він продемонстрував учасникам тренінгу типи відходів та розповів, як правильно їх сортувати в умовах приватного домогосподарства, поділився власним досвідом раціонального накопичення сміття.

«Я ніколи не викидаю алюмінієву банку, я її збираю. Якщо знайду в парку таку банку, під час прогулянки з собакою – теж несу додому. Я їх накопичую, а потім здаю. Ціна такої банки – 20 копійок. Звісно, у Європі вона коштує дорожче. Однак я веду облік таких прибутків. За рік я здав таких банок на 275 гривень», –розповів про власний досвід сортування та невеликих доходів Вадим Курбан.

Окрім того, пан Вадим розповів про переробку типів відходів в Україні, як побудована робота сортувальних ліній та систему роздільного сміття на сьогодні.

На завершення представник комунікативного клубу для дітей «Думай. Дій. Досягай» Дарина Сасюк розповіла, що чисте довкілля – це модно. Завдяки створенню благоустрою шляхом очищення навколишнього середовища від сміття можна стати крутим та модним, заодно збільшити перегляди власних сторінок у соціальних мережах. Дарина пояснила, як організовувати еко-квести, еко-флешмоби та інші суспільно-корисні речі, долучати до них своїх друзів. Головне – не забути про хештеги.



Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром