У Луцьку просять тиші для тварин у зоопарку

24 Червня 2019, 14:54
2995

У Луцьку просять заборонити проведення масових заходів (концертів, фестивалів) на території іподрому, що знаходиться в Центральному парку культури та відпочинку міста Луцька. 

Про це на сайті Єдина система місцевих петицій написала Ольга Преображенська.

«Той факт, що тварини не вміють говорити і не можуть висловити своєї думки, не означає, що вони не страждають! За законом України «Про захист тварин від жорстокого поводження», а саме: Розділ II «ПРАВИЛА УТРИМАННЯ ТВАРИН, ЩО ВИКЛЮЧАЮТЬ ЖОРСТОКІСТЬ» стаття 7 встановлюють «Загальні правила утримання тварин, що виключають жорстокість». Саме в цьому положенні зазначається: «...Умови утримання тварин повинні задовольняти їх природні потреби в їжі, воді, СНІ, рухах, контактах із собі подібними, у природній активності та інші потреби».Під час проведення масових заходів рівень шуму є понаднормовим. Це виступає причиною розладів здоров'я тварин», – йдеться у повідомленні.

Лучанка зазначила, що альтернативою для проведення концертів під відкритим небом у місті Луцьку у літню пору є спортивний стадіон «Авангард», а також декілька театрів, концертна зала у розважальному центрі «Промінь».

«А надзвичайно голосні шуми від концертів для тварин – це не нормально та не природньо. Додається супутникове зображення карти зоопарку та іподрому, часто використовуваного для гучних концертів, що знаходяться на відстані всього 50 метрів один від одного», – додає Ольга.

Станом на 24 червня петицію підписали 37 осіб з 300 необхідних.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром