У Луцьку представили базу комунальної нерухомості

24 Червня 2019, 16:40
3531

У Луцьку Центр журналістських розслідувань «Сила правди» презентував базу приватизованого і орендованого комунального майна.

Презентація бази «Комунальна нерухомість» відбулась у понеділок, 24 червня. Ресурс створили в рамках проекту підтриманого Міжнародним фондом «Відродження».

«Комунальна нерухомість» – це он-лайн база, яка містить актуальну інформацію про нерухомість територіальної громади Луцька (окрім землі). У ній представили дані про приватизовану комунальну нерухомість міста з 1993-го року і до початку 2019-го року, здану в оренду протягом 2015-2019 років. А також перелік комунальних будівель і приміщень, що належать громаді Луцька.

Координатор проекту Юрій Горбач розповів про те, як виникла ідея працювати над цією темою.

«Чому виникла ідея? В деяких містах Україні вже створюють подібні проекти у вигляді карт. Там пишуть про те, що це за майно, де воно знаходиться. Луцька міська рада у 2015-му році почала публікувати дані про оренду комунального майна. Інформація про приватизацію ніде не була систематизована та оприлюднена, тому ми вирішили зібрати це все в одному місці», – зазначив журналіст.

Також додав, що Луцька міська рада пішла на зустріч координаторам проекту. Усі дані базуються на інформації, яку надав відділ управління майном міської комунальної власності.

Над проектом почали працювати у листопаді 2018-го року. Усю інформацію щодо комунального майна Луцька упорядкували та розмістили на сайті.  У цій базі є інформація про адресу розміщення майна, балансоутримувача, класифікацію приміщень, первісну вартість комунального майна, площу, наявність комунікацій, інформацію про орендарів та орендну плату, інформацію про покупців, вартість і дату приватизації, спосіб приватизації.

Що стосується оновлення бази, то воно відбуватиметься  в декількох категоріях:

- щодо орендованого майна – раз в квартал;

- щодо актуального переліку комунального майна громади – раз в рік в першому кварталі;

- щодо приватизованого комунального майна – раз в квартал.

Також координатори проекту просять користувачів бази повідомляти про помилки та неточності, якщо хтось виявить їх у базі.




 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром