Новини

В’ятрович: Перенесення Зеленським адміністрації – лише привід вберегти Богдана від люстрації

В’ятрович: Перенесення Зеленським адміністрації – лише привід вберегти Богдана від люстрації

Створенням Офісу замість Адміністрації президента і переїздом в нову установу команда Володимира Зеленського приховує дуже важливу політичну ціль – це зберегти на посаді Андрія Богдана, який підпадає під закон про люстрацію і не може очолювати АП.

Про це в інтерв’ю “Прямому” заявив голова Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович.

“Дуже дивна насправді думка про переїзд Адміністрації в Український дім. Не знаю, чи для України це правильне рішення міняти Адміністрацію на музей і навпаки. Дуже дивною є одна із причин, яка називалася, що це має відбуватися для відриву від комуністичного минулого, тому що на Банковій колись містилося ЦК Компартії України. Натомість обирати для вирішення цієї проблеми колишній музей Леніна, напевне, не найкращий варіант, – сказав В’ятрович.

Він зауважив, що іншою причиною, яка називалася для переїзду – це те, що треба розвантажити центр міста. Але обраний для цього будинок на початку вулиці Хрещатик не є тим, що дозволить це зробити.

“Загалом, мені здається, що це навряд чи можна назвати якоюсь суттєвою зміною, крім того, що цей переїзд і перейменування Адміністрації президента України в Офіс президента приховують ще одну дуже важливу політичну ціль, яку ставить перед собою команда Зеленського – це зберегти на посаді Андрія Богдана, який підпадає під закон про люстрацію і не може очолювати Адміністрацію президента. Але зважаючи на те, що в законі не згадано офісу президента, а тільки Адміністрація президента, то після перейменування і переселення, яке відверне увагу від головної цілі, очевидно, що він зможе далі керувати Адміністрацією президента”, – додав В’ятрович.

20 червня президент України Володимир Зеленський підписав указ про реорганізацію Адміністрації президента в Офіс глави держави.

Раніше стало відомо, що команда Зеленського планує на вулиці Банковій створити художній музей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТВОРЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ХАЙПУ І ВІДВЕДЕННЯ УВАГИ ВІД СПРАВДІ ВАЖЛИВИХ НОВИН – БЕРЕЗОВЕЦЬ ПРО ПЕРЕНЕСЕННЯ АП

Нагадаємо, Адміністрація Президента розглядає можливість переїзду до Українського дому.

Також переїзд команди Володимира Зеленського з Банкової планується, головним чином через поганий інтернет.

Команда президента Володимира Зеленського презентувала йому концепцію нового офісу, куди має приїхати Адміністрація глави держави та пообіцяла, що на переїзд і створення нової робочої зони не буде витрачено ні копійки з державного бюджету.

Колишній заступник глави АП Дмитро Шимків заявив, що перенесення АП з вулиці Банкової буде коштувати десятки мільйонів доларів.

Читайте також: То знімуть, то поставлять: історія життя паркану на Банковій.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.